keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Suomen lastenkirjakauppa ja Karoliina Pertamon kuvitusnäyttelySain kutsun tutustumaan Suomen lastenkirjakauppaan Karoliina Pertamon kuvitusnäyttelyyn (kuvassa osa näyttelystä kuvattuna kaupan ulkopuolelta).

Eilen siellä oli myös esittelytilaisuus kirjasta Elli ja tuttisuu, jossa on Pertamon kuvitus ja jonka on kirjoittanut Mila Teräs. Kirja on suunnattu ihan pienille lapsille ja niitä on tulossa lisää. Pikaisella vilkaisulla kirja näytti ihan hyvältä. Ei ehkä oma suosikkini, mutta varmaan uppoaa kohderyhmälle tosi hyvin.

Näyttelyssä oli samaisen kirjan kuvitusoriginaaleja. Olen ollut kauan kiinnostunut kirjojen kuvituksista ja nidien tekemisestä, niin voisin mielelläni käydä katsomassa vastaavia näyttelyitä useamminkin. Se oli myös jännä nähdä, että välillä alkuperäinen kuva ja kirjassa oleva kuva näyttääkin erilaisilta, kun värit muuttuvat jonkin verran painossa eivätkä ihan kaikki piirrosjäljen yksityiskohdat välttämättä erotu (esim. siveltimen vedot). Näyttely on avoinna perjantaihin 30. maaliskuuta asti.

Lastenkirjakauppa on kyllä muutenkin tutustumisen arvoinen paikka. Olen itse käynyt kerran aikaisemmin ja todennut kirjavalikoiman olevan hyvä (vitsi mä haluisin sieltä melkein kaiken!). Jenni on analysoinut paikkaa enempi blogissaan. Kauppa sijaitsee Simonkadulla Kampin kauppakeskuksen sivuosassa, mutta myös nettikaupasta voi tilauksia tehdä.

4 kommenttia:

 1. Ihanan näköisiä tauluja! Näyttelytilakin näyttää kivalta. Ja Lastenkirjakauppa kuulostaa kyllä kivalta paikalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa käydä tutustumassa, jos on mahdollisuus siihen. :)

   Poista
 2. Hei!
  Tässä kirjassa joitain kuvien värejä muutettiin aivan tarkoituksella, kun tarve vaati. Niin saatiin joihinkin kohtiin yhtenäisempiä aukeamia yms. Mutta kyllä käsintehdyissä kuvissa on tietenkin aina jännä nähdä miten kuvat toistuvat. Siksi onkin ihana että Lastenkirjakaupassa järjestetään kuvitusnäyttelyitä. Pääsee tutkailemaan kuvittajien kädenjälkeä. ;)

  t. Karoliina-kuvittaja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiva saada sinultakin kommenttia. :) Tarkoitus olisi mennä tutkailemaan kuvia vielä uudestaan....

   Poista