Minäminäminä / Blogi-info

Kirjava kukko (Kulttuuriblogi)

Tämä on kulttuuriblogi painottuen kirjoihin. Kulttuuria esitellään väljällä määritelmällä eikä suoriteta pelkkää "korkeakulttuuria".

Lukijat ja kommentit ovat erityisen tervetulleita. Lukulistalle merkkaaminen on siis sallittua. Tietenkin otan vastaan myös yhteistyötarjouksia, avajaiskutsuja yms.

Piilomainonnan välttämiseksi kaikki yhteistyöt ja muut vastaavat on merkitty postauksiin, jos sellaista on tapahtunut. Jos joku blogissa esiteltävä kirja on saatu arvostelukappaleena (joko itse pyydettynä tai osa myös pyytämättä), olen päässyt teatteriin ilmaiseksi tai muuta vastaavaa, asia on siis mainittu erikseen. Kaikki arviot on tehty silti oman maun mukaan, eikä alkuperän pitäisi olla vaikuttanut. Asioiden hyvyys tai huonous ei vaikuta kirjoittamiseen tai kirjoittamatta jättämiseen, vaan kirjoitan fiiliksen mukaan sekä hyvistä että huonoista kulttuuriasioista.

Kirjojen kannet, elokuvien julisteet ja vastaavat eivät ole itse ottamiani kuvia. Niitten copyrightit on oikeilla omistajillaan eikä minulla. Mahdollisuuksien mukaan ainakin kirjojen kansien tekijöitä on merkkailtu postauksiin. Muut kuvat ovat itse ottamiani ellei toisin ilmoiteta eikä niitä saa lainata ilman lupaa.

Kirjoitan kirja-arviointeja myös kirjavinkit.fi-suvustolle. Omia tekstejäni siellä pääsee lukemaan tästä. Saan sitä kautta itse valitsemiani kirjojen arvostelukappaleita, mutta yleensä en kirjoita samoista kirjoista tänne.


Velma
Moi, oon 30 vuotta, asun Vantaalla ja teen pätkätöitä. Olen opiskellut maisemasuunnittelua ja teknistä alaa. En ole suorittanut kirjallisuustieteen opintoja tai työskentele kirja-alalla.

En ole mikään korkeakulttuurin harrastaja, vaan aika normaali: en käy oopperassa, en tiedä klassisesta musiikista mitään ja kuvataiteesta sain yliannostuksen jo kauan sitten. Lisäksi pysyn kaukana elokuvista ja romaaneista, jotka voidaan luokitella taiteellisiksi.

Kirjallisuudesta kelpaa melkein mikä tahansa muu paitsi kauhu ja trillerit (en tykkää pelkäämisestä ja ahdistuksesta). Musiikista tykkään eniten 70- ja 80-lukujen kotimaisesta iskelmästä. Elokuvista parasta on komediat, animaatiot ja vanhat kotimaiset (ja Sound of Music!).

Käyn ihan liian harvoin teatterissa ja museoissa. Kuulun Suomen Lautapeliseuraan ja olen WWF:n kuukausilahjoittaja.