torstai 29. maaliskuuta 2012

Kirja-arvio: Helmi saa kodin

Christel Rönns: Helmi saa kodin. Otava 2002.

Christel Rönns oli mulle ennestään tuttu nimi, kun siskolla oli joku hänen tekemänsä kirja. Yhtäkään kirjoista en ollut silti koskaan lukenut, niin tartuin kirjastossa vastaan osuneeseen kuvakirjaan Helmi saa kodin, jossa sekä teksti että kuvitus ovat Rönnsin tekemiä.

Kirjassa pääosassa ovat erilaiset eläimet. Kaksi afrikkalaista norsua haluaisivat itselleen lapsen. Linnut tietävät kertoa, että jossain pohjoisessa kylmässä maassa odottaa norsulapsi ihan yksinään sirkuksessa. Isot norsut lähtevät sitten hakemaan lasta sieltä.

Tämä oli hyvä kirja sekä tarinan että kuvituksen suhteen. Tarina oli eläinaiheiseksi kuvakirjaksi poikkeuksellinen. Adoptio-aiheisia kuvakirjoja on nähty ennenkin, mutta tämä oli myös sen suhteen kiva poikkeus, kun tässä oli ihmisten sijasta eläimiä ja matkan suunta ei ollutkaan se sama normaali "lapsi kehitysmaasta länsimaahan".

Kuvitus oli pehmeä ja luonnollinen, ei mikään ärsyttävä tietokonepiirretty. Se sopi tarinaan hyvin. Värimaailmasta näkee eron maiden välillä: Afrikassa on lämminsävyisiä värejä, pohjoisessa kylmempiä ja tummempia.

Norsut on suosikkieläimiäni tällä hetkellä, joten niihin liittyvä kirja oli hyvä löytö. Just nyt Afrikkakin kiinnostaa ihan muuten vaan. Vastaavia kirjoja voisin lukea mielelläni jatkossakin, joten täytyy tutkia tarkemmin kirjaston kuvakirjavalikoimaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti