keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Kirja-arvio: Jorden runt på 80 dagar (Maailman ympäri 80 päivässä)

Jules Verne: Jorden runt på 80 dagar. Bonnier 2007.
(suom. Maailman ympäri 80 päivässä)

Ala-asteella viidennen ja kuudennen luokan opettajani oli Jules Verne -fani, niin tutustuminen kirjailijan maailmaan tuli jo aika varhain. Vernen kirjoista yksi eniten klassikko on Maailman ympäri 80 päivässä, jonka kuuntelin ruotsiksi äänikirjana (kansikuva eri kuin kuvassa). Tämä luokitellaan kirjastoissa usein lasten osastolle ja tämä onkin lapsille hyvä kirja aloittaa tutustumaan Vernen tuotantoon.

Kirja kertoo brittiläisen miehen maailmanympärimatkasta. Phileas Fogg lyö vetoa Reformiklubilla, että pystyy kiertämään maailman 80 päivässä. Hän lähtee sitten heti matkaan uuden palvelijansa Passepartout'n kanssa ja matkalla tulee monia yllätyksellisiä haasteita. Tämä on muuten yksi niistä harvoista Vernen kirjoista, jotka olen lukenut useamman kuin yhden kerran. Jotain hyvää tässä sitten on, kun kerran tähän aina välillä palaan uudestaan (edellisestä kerrasta on tosin aikaa tosi kauan). Monet muista kirjoista on paljon tylsempiä, niin niihin ei ole sitten tullut koskettua uudestaan.

Tuohon aikaan matkustaminen oli huomattavasti hitaampaa kuin nykyään ja maailma oli muutenkin erilainen, niin tarinaa on kiinnostava seurata. Haluaisin itsekin päästä joskus maailmanympärimatkalle, mutta se ei ole kuitenkaan mikään kovin realistinen toive.

Haastesuoritukset:
Ikkunat auki Eurooppaan: Ranska


(Jag lyssnade Jules Vernes bok Jorden runt på 80 dagar. Den berättar om Phileas Fogg som försöker resa jorden runt och har alla slags problemer under resan. Jag har läst boken flera gånger och den känns fortfarande helt okej.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti