torstai 22. maaliskuuta 2012

Sarjakuva: Kiki - Montparnassen kuningatar

Tälläinen sarjakuvaromaani löytyi kirjastosta, kun etsin taidehistoriaan liittyvää fiktiota. Tämä oli sitten kuitenkin oikeasti elämänkerta sarjakuvamuodossa, mutta käyhän se näinkin....

Catel & Bocquet: Kiki - Montparnassen kuningatar. Arktinen Banaani 2009.

Sarjakuva kertoo Kiki-nimisestä naisesta, joka toimi viime vuosisadan alkupuolella mallina useille taiteilijoille Pariisissa. Kiki on siis ollut ihan oikea elävä ihminen aikoinaan. Ainakaan tämän sarjakuvan perusteella hänen elämänsä ei ollut mitään kauhean mukavaa ja terveellistä. Kuvioissa oli mukana alkoholia, huumeita ja paljon irrallisia miessuhteita eri taiteilijoiden kanssa.

Kirja tarjoaa hyvän sukelluksen Pariisin taiteilijaelämään ja taidehistorian maailmaan. Loppuun oli laitettu vielä Kikin elämäntarina kronologisesti esitettynä tekstimuodossa ja elämänkerralliset tietopaketit kirjassa esiintyneistä taiteilijoista. Kokonaisuutena tässä oli ihan kiinnostava tarina ja sivistystäkin tuli siinä samalla. Välillä tosin kerkisin ajatella, että olisipa kirja vähän lyhyempi.... Nyt siis tuntui paikoitellen siltä, ettei tarina tarjoa edetessään kunnolla mitään uusia juonenkäänteitä.

Mustavalkoinen värimaailma toimi sarjakuvassa hyvin ja piirrostyyli oli omaan makuuni sopiva. Jos taidehistoria kiinnostaa, sitten tähän kannattaa tarttua.

Blogiarvioita: Mustetta ruudulla ja Taavan päiväkirja

Haastesuoritukset:
Ikkunat auki Eurooppaan: Ranska

2 kommenttia:

  1. Tämä on todella hyvä kirja! Pidin siitä itse paljon, kun sen aikanani luin. :) Ja kansi on minusta todella kaunis. Mukavan simppeli sarjakuvaromaanin kanneksi, (kun ne yleensä tuppaavat olemaan aika väri- ja kuvakylläisiä).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen samaa mieltä: kansi on kyllä tosi tyylikäs, vastaavia saisi olla enemmänkin.

      Poista