lauantai 31. maaliskuuta 2012

The Baby-Sitters ClubAnn M. Martinin tekemä The Baby-Sitters Club on ollut lempikirjasarjojani jostain 10-vuotiaasta asti. Se kertoo joukosta tyttöjä, joilla on oma lastenvahtikerho.

Luin sarjasta englanniksi kaksi osaa:
* Abby's Twin (BSC #104, Scholastic 1997)
* Mary Anne in the Middle (BSC #125, Scholastic 1998)

Pääpaino kirjoissa on tosiaan lapsissa ja niiden hoitamisessa, mutta monissa kirjoissa on mukana myös muita teemoja. Esimerkiksi näissä lukemissani pohditaan sisaren sairastumista ja ystävyyttä. Jokaisessa osassa on aina valittu joku tytöistä kertojaksi, jonka näkökulmasta suurin osa kirjasta tapahtuu.

Sarjaa suomennettiin 24 ensimmäistä osaa, yhteensä osia on reilu sata. Lisäksi on olemassa erilaisia special-, mystery-, little sister- ja muita vastaavia oheissarjoja, joissa on samat henkilöt, mutta painotus ja jonkin verran myös tyyli ovat erilaisia. Kaikkia englanninkielisenä olevia kirjoja en ole lukenut, koska niiden saatavuus on huono täällä Suomessa.

Nämä on pysyneet mulla matkassa mukana vuosien ajan, koska tarvitsen aina välillä aivot narikkaan -kirjallisuutta ja nämä sopii siihen hyvin. Aluksi mukana oli tosin sitäkin, että odotin aina uuden osan ilmestymistä. Jenkeissä julkaistaan enempi sellaista hyvää ja kevyttä lasten- ja nuortenkirjallisuutta, jota saisi löytyä suomeksikin enempi.

2 kommenttia:

  1. Hei! Hauska tutustua blogiisi ja huomata, että kirjoitat lastenkirjoistakin. Omaan nuoruuteeni nuo Baby-Sitters Clubin kirjat eivät ehtineet, mutta muistan, miten jotkut tutut nuoret tytöt kulkivat nenä kiinni näissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiva että tänne eksyy uusiakin ihmisiä kommentoimaan joskus! Luen edelleen lastenkirjoja muun kirjallisuuden ohessa, niin tulee niistä sitten myös kirjoitettuakin välillä.

      Poista