maanantai 26. maaliskuuta 2012

Haamuhetki kullan kallis

Tuula Korolainen (toim.): Haamuhetki kullan kallis. Tammi 2010.

Haamuhetki kullan kallis on lasten runokirja, joka on julkaistu helppolukuisessa Tammenterho-sarjassa. Törmäsin tähän kirjaan, kun etsin lasten runoja ja loruja lorupussia varten.

Kirjaan on koottu eri kirjoittajilta aaveista, vampyyreista ja möröistä kertovia runoja. Monet lapset on jossain vaiheessa kiinnostuneita eri kammotuksista tai sitten pelkäävät niitä, mutta tämä kirja sopii kummankinlaisille lapsille luettavaksi. Tämä ei siis ole mikään pelottava kirja, vaan eri oliot esitetään aika sympaattisina. Kuvituskaan ei ole mikään synkkä, vaan siinä on käytetty kivasti kaikenlaisia värejä.

Runot eivät koskaan kuuluneet kunnolla omaan lapsuuteeni, niin näitä lasten runokirjoja on vähän hankalaa arvioida siltä pohjalta. Siitä olen tosin aika varma, että jos tämä kirja olisi ollut olemassa jo silloin, olisin varmasti tykännyt siitä.

Haastesuoritukset:
Lasten linnoitus: Runoratsu laukkaa

2 kommenttia:

  1. Olipas kiinnostava kirjoitus! Tämä kirja on kuin karamelli! Pidän valtavasti Korolaisen runoista ja myös muista kirjoistaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvien lasten runokirjojen löytäminen tuntuu olevan aika hankalaa, mä voisinkin tsekata seuraavaksi muut Korolaisen kirjat.

      Poista