tiistai 13. maaliskuuta 2012

Sarjakuva: Nemi

Teen poikkeuksen Eurooppa-lukuhaasteessa ja arvioin kaksi sarjakuvakirjaa siihen liittyen, nämä ovat kotoisin Norjasta. Luultavasti kirjoitan myös parista muusta sarjakuvasta vielä.

Lise Myhre: Nemi III. Arktinen Banaani 2007.
Lise Myhre: Nemi VI. Arktinen Banaani 2011.

Luin siis kahden kirjan verran norjalaista goottityttö Nemistä kertovia sarjakuvia. Kolmososassa on alunperin vuosina 2001-2002 ilmestyneitä strippejä, kuutososassa vuodelta 2004. Mukana on myös sunnuntaisarjoja, piirroksia, tekijän kommentteja ja pari pidempää tarinaa.

Päähenkilö Nemi kuuntelee metallimusiikkia, käy baareissa, fanittaa Sormusten herraa ja viettää sinkkuelämää. Kaikissa hänen tapaamissaan miehissä tuntuu olevan jotain vikaa eikä töitäkään löydy (tosin niitä hän ei oikeastaan edes etsi). Kaveritytöt ovat astetta normaalimpia kuin Nemi itse, mutta ovat sitten kuitenkin välillä hänen mielestään liian kanamaisia.

Lukijan ei tarvitse olla samanlainen ihminen kuin Nemi, jotta tykkäisi näistä sarjakuvista. Ainakin itselleni nämä uppoaa... Tosin en lukisi useampaa kirjaa peräkkäin, sitten alkaisi tulla liikaa toistoa jutuissa (kaksi kirjaa pätkissä luettuina vielä meni). Kirjojen pääasiallinen värimaailma on aika mustanpuhuva, mutta sitten itse stripeissä on kuitenkin käytetty värejä välillä paljonkin. Tekstiä on enemmän kuin monissa muissa sarjakuvissa. Paikoitellen nämä on muuten tosi jämähtäneitä sinne kymmenen vuoden takaiseen aikaan....

Hesarin arvio kolmannesta kirjasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti