sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Elokuva: Risto Räppääjä ja viileä Venla

Risto Räppääjä ja viileä Venla
Valmistumisvuosi: 2012
Pääosissa: Lauri Karo, Venni Uotila, Olivia Ainali
Ohjaus: Mari Rantasila
Käsikirjoitus: Sinikka ja Tiina Nopola
Tyylilaji: lasten elokuva

Kävin katsomassa elokuvan Risto Räppääjä ja viileä Venla. Se on kolmas osa elokuvasarjassa eikä perustu mihinkään olemassa olleista kirjoista.

Tässä ei ollut samalla tavalla selkeää juonta kuin edellisissä. Risto ja Nelli lähtevät viettämään kesää saarelle, jossa Elvi-täti opn keittiöhommissa. Saarelle tulee myös Nellin mielestä tosi tyylikäs Venla ja tämän isä, joka on Elvi-tädin vanha "poikaystävä". Draama on sitten valmis ja aika kuluu ihmissuhteiden ja ystävyyden miettimiseen. Rauha-tätikin miettii omaa suhdettaan Herra Lindbergiin.

Joissakin lehtiarvioissa elokuvaa oli kritisoitu paljonkin, mutta mä ainakin tykkäsin tästä. Jutut nauratti tosi monessa kohtaa. Värimaailma oli monipuolinen ja kirkas, mikä oli vaan plussaa. Äänitehosteetkin oli tosi monipuolisia ja sekin oli vaan hyvä asia. Musiikkia oli vähän enemmän mukana kuin aikaisemmin. Sitä muuten ihmettelin, että miksi ihmeessä Rauha-tätiä ja herra Lindbergiä oli mukana niin vähän, kun molemmat on kuitenkin tsoi hyviä hahmoja.

Tämä oli vähän teinimäisempi (eniten ehkä sen Venlan hahmon vaikutuksesta) kuin edelliset elokuvat ja tätä oli ehkä yritetty suunnata vähän isommille lapsikatsojille. Luulen siis, että tätä ei kaikkein pienempien kanssa kannata mennä katsomaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti