perjantai 14. syyskuuta 2012

Levy-arvio - Jean S: Keskiyön aikaan


Jean S.: Keskiyön aikaan (2009)

Jean S. on suomalainen "orkesteri", jota kuuntelin aikoinaan paljonkin. Heidän valikomaansa kuuluu pelkkiä cover-versioita vanhoista suomalaisista finnhitseistä ja nykyään myös rokimmista klassikoista. Tutustuin yhtyeeseen lukiossa, kun koulumme musiikinopettaja soittaa siinä saksofonia.

Tätä Keskiyön aikaan -levyä en ollut aikaisemmin kuunnellut, kun jossain vaiheessa lopetin käytännössä kokonaan levyjen ostamisen eikä se ollut muuallakaan tullut vastaan. Tämän lainasin kirjastosta, kun se siellä sattumalta vastaan osui.

Kappaleissa oli mukana sekä hyviä että huonompia (kuten tavallista) ja muutama sellainen, joita en ollut kuullut ikinä alkuperäisversionakaan. Kuuntelen itse mielummin niitä, joista tykkään muutenkin eikä ainakaan vielä ole tullut mitään ärsytystä siitä, että joku kappale olisi pilattu totaalisesti. Tällä levyllä suosikkejani olivat Huone 105, Minä olen muistanut, Rasputin ja Kerjäläisten valtakunta. Ainakin Rasputinista taitaa olla myös aikaisempi levytetty versio.

Nyt tuntui, että kaikissa kappaleissa oli tosi yhtenäinen rokkisovitus. Aikaisemmin tuntui olevan enemmän vaihtelua eivätkä kaikki olleet yhtä rokkiversioita. Nämä oli mielestäni enempi sellaista ruotsinlaiva-kamaa kuin aikaisemmat (tai no oikeastaan mitä tahansa bilemusaa). Muutama muukin Jean S:n levyistä on jäänyt itseltäni kokonaan kuuntelematta ja tänä vuonna on tainnut tulla myös kokonaan uusi. Pitää hankkia kirjastosta nekin kuunneltavaksi, kun alan innostua tästä yhtyeestä uudestaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti