maanantai 24. syyskuuta 2012

Elokuva: Pelastuspartio Bernard & Bianca


Pelastuspartio Bernard & Bianca (The Rescuers 1977) 

 Bernard ja Bianca on yksi niistä Disneyn klassikkoelokuvista, jota en ilmeisesti ollut nähnyt koskaan aikaisemmin. Mä en siis vieläkään muista yhtään, että mitä ihme elokuvia mä katsoin lapsena ja vielä kouluiässäkin se oli harvinaista herkkua.

Bernard ja Bianca ovat New Yorkissa asuvia hiiriä. Bianca kuuluu Kansainväliseen pelastusjärjestöön ja Bernard toimii järjestön talonmiehenä. Järjestö saa pullopostia, että oropokodista karannut Penny-tyttö on pulassa, jonka jälkeen tämä kaksikko lähtee pelastamaan häntä. Penny on ilkeiden ihmisten luona, jotka haluavat hänen etsivän itselleen ison timantin.

Ai vitsit tää oli jännä. :D En yhtään ihmettele, että elokuva olisikin sensuroitu multa lapsena sen takia.... Tarinassa oli siis vauhtia ja toimintaa riittävästi, Disneylle tyypillistä siirappia ja musiikkia taas sitten oli vähemmän. Mukana oli useita enemmän tai vähemmän hyviä eläinhahmoja. Nämä vanhat piirretyt on myös siitä ihania, että piirrosjälki näkyy eikä filmit ole sellaisia kliinisiä tietokoneanimaatioita (jollaisista löytyy ihan liikaa rumia versioita). Viimeksi katsomistani animaatioista ainakin Aristokatit oli visuaalisesti ja piirrostekniikaltaan yhtä tyylikäs kuin tämäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti