maanantai 11. maaliskuuta 2013

Teatteri: Perhosia askelten alla

Sain kulutettua viime perjantaina ensimmäisen käynnin Kansallisteatterin sarjalipustani. Valitsin katsottavakseni nukketeatterin Perhosia askelten alla.

Mä olin nähnyt nukketeatteria joskus lapsena viimeksi ja se ei ollut mitään tähän verrattuna. Tämä ei ole sellaista perinteistä tyyliltään, mutta muuten ei ole mitään käsitystä, että millaista kaikki muu nykynukketeatteri on.

Vaikka nuket ovatkin pääosassa, näyttelijät olivat suurimman osan ajasta näkyvillä. Esitys hoidettiin kolmen näyttelijän ja viiden nuken voimin. Isompi maa on vallannut pienemmän, jolloin mies ja lapsia yrittävät paeta vuorten yli pois. Kyse oli Kiinasta ja Tiibetistä, vaikkei sitä suoraan kerrotukaan. Hahmoilla oli aika Tiibet-henkiset nimet, ulkoiset yksityiskohdat täsmäsivät myös (esim. kuvat lumimyrskyn aikana).

Eka reaktio oli, että en mä tajua tästä mitään. Sitten esitys pääsikin kunnolla vauhtiin ja onnistui vangitsemaan mielenkiinnon. Tämä oli niin hyvä, että on ihan pakko päästä uudestaan katsomaan. Myös Teatterikärpäsen puraisuja -blogissa on teksti tästä ja siellä on tykätty yhtä paljon.

Esitystä suositellaan yli 10-vuotiaille eikä ole siis mikään pikkulasten juttu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti