sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Kirja: Vaellusvuosi


Frances Mayes: Vaellusvuosi. WSOY 2008.

Yhdysvaltalainen kirjailija Frances Mayes taidetaan tuntea täällä Euroopassa lähinnä Toscanan auringon alla -kirjastaan, josta on tehty myös elokuva. Hän on matkustellut miehensä kanssa Euroopassa paljon ja tämä Vaellusuosi-kirja kertoo niistä matkoista. He käyvät esimerkiksi Brittein saarilla ja Välimeren ympäryksen maissa. Johdannosta sain käsityksen, että matkat on tehty oikeasti useamman vuoden aikana ja eri vuodenaikoina, mutta tässä kirjassa yhdistetty yhdeksi vuodeksi.

Aloitin lukemaan tätä kirjaa viime vuoden lokakuussa ja nyt vasta sain sen loppuun. Luulen, että kyse oli kirjan paksuudesta: tässä pokkariversiossa on 563 sivua. Sinä aikana ehdittiin käymään liian monessa paikassa, joten sain jonkinlaisen kyllästymisreaktion eivätkä uudet paikat jaksaneet enää kiinnostaa niin paljoa kirjan loppuvaiheessa. Mielenkiintoisempiakin matkakirjoja olen siis lukenut, joissakin kirjoissa kiinnostus onnistuu säilymään loppuun asti kirjan paksuudesta riippumatta.

Tämä kirja on kuitenkin hyvä valinta, jos on kiinnostunut lukemaan eri Euroopan maista ja varmaan vielä enempi, jos on käynyt yhtään samoissa maissa (minä en ole käynyt yhdessäkään nisitä). Hyvää tässä oli myös se, että pääosin ei liikuta missään perus-turistipaikoissa. Kaupunkien ja rantojen sijasta reissut suuntautuvat lähinnä maaseudulle, jossa viivytään aina yhdessä paikassa pidempään. Mulle tuli jotenkin sellainen olo, että tämä saattaisi olla sopiva matkakirja itseäni vanhemmille ihmisille.

Suosittelen vierailua kirjailijan kotisivuilla. Siellä on kirjatietojen lisäksi myös esimerkiksi blogi ja ruokareseptejä.

Lukuhaasteet:
Kirjavuori Mount Everestille
Kansankynttiläin kokoontumisajot - Matkat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti