lauantai 30. maaliskuuta 2013

Kirjalliset elokuvat TOP 10

Olikohan siitä facebookissa vai missä puhetta joskus, että ihmisiä kiinnostaa kirjoihin pohjautuvat elokuvat. Mä ajattelin siis tehdä jonkunlaista postaussarjaa aiheesta, käytännössä varmaan siis elokuvien arvioita ja joihinkin luen sitten sen kirjan kanssa.

Mutta siis se tämän postauksen pääasia: listaan tähän omasta mielestäni parhaat kirjoihin pohjautuvat elokuvat.

1. Kaikki Astrid Lindgren -filmatisoinnit. Niissä on kaikissa onnistuttu tavoittamaan se kirjojen henki ja maailma. Eniten tykkään Pepistä ja Saariston lapsista filmimuodossa, vaikka niitä ei olekaan tehty suoraan jonkin tietyn kirjan perusteella. Suoraan kirjoista tehdyistä Lotta ja Eemeli taitaa olla onnistuneimpia.

2. Maija Poppanen (1964). Tämä nyt vaan on niin ihana leffa ja yksi niistä harvoista tapauksista, missä kirja(t) on huonompi kuin elokuva. Elokuvan Maija Poppanen on paljon kivempi kuin kirjojen Maija Poppanen.

3. Prinsessapäiväkirjat (2001). Tehty useamman kirjan pohjalta ja onnistunut tavoittamaan kirjasarjan hengen.

4. Ella ja kaverit (2012). Hyvä elokuva hyvästä kirjasta.

5. Taru sormusten herrasta -trilogia (2001-2003). Kaikki pienet yksityiskohdat ei ehkä mene paikalleen, mutta hyvin on kirjat saatu toteutettua elokuviksi. Visuaalisesti nää on todella upeita.

6. 101 dalmatialaista (1961/1996). Alkuperäistä kirjaa en ole lukenut vieläkään, mutta vanha animaatio ja uusi ihmisversio on molemmat hyviä.

7. Pieni talo preerialla -televisiosarja (1974-1982). Tämä poikkeaa kirjoista aika paljon juonensa osalta. Suurin osa kirjasarjasta on aika tylsiä ja televisiosarja kertoo paljon mielenkiintoisemmin uudisasukkaiden elämästä.

8. Ihmemaa Oz (1939). Tässä vanhassa versiossa on oma viehätyksensä ihan kuten kirjoissakin. Uusi versio on itseltäni vielä näkemättä.

9. Notre Damen kellonsoittaja (1996). Mä muistaakseni tylsistyin kirjan kanssa ja tämä animaatioversio siitä oli paljon parempi.

10. Tsatsiki, mutsi ja poliisi (1999). Tässäkin on onnistuttu hyvin kirjan tekemisessä elokuvaksi.

2 kommenttia:

  1. Sain tästä taas hyviä leffavinkkejä, kiitos! Katselulistallemme menee ainakin Maija Poppanen (katsonut joskus todella kauan sitten) sekä Ella ja kaverit. Iloista pääsiäistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa tosiaan katsoa vaikka kaikki nämä :) Ja hyvää pääsiäistä sulle kans!

      Poista