tiistai 26. maaliskuuta 2013

Kirja + elokuva: Peter PanElokuva: Peter Pan (1953)
Kirja: J. M. Barrien Peter Pan (WSOY 2006)

Peter Pan vie Leenan ja hänen pikkuveljensä Mikä-mikä-maahan. Leenasta tulee Peter Panin ystävien, kadonneitten poikien, äiti. Mikä-mikä-maan saarella on intiaaneja, merirosvoja ja kaikkea muuta jännää.

Tämä lukemani kirja oli Tyyni Tuulion tekemä lyhennetty suomennos, joka oli Alice Martinin tarkistama. Tykkäsin Björn Landströmin tekemästä kuvituksesta. Kirjasta on olemassa myös "pidennetty" eli alkuperäinen versio samalla Peter Pan -nimellä (Art House 2002), jota ennen ilmestyi esiosa Peter Pan Kensingtonin puistossa (BTJ 2008).

Katsomani elokuva oli Disneyn animaatio, joka oli pääosin aika samankaltainen kirjan kanssa. Siihen kiinnitin kuitenkin huomiota, että elokuvassa kaikki tuntui tapahtuvan yhden yön aikana, kun kirjassa taas tuntui kuluvan enempi aikaa ja vanhemmat olivat selvästi huolissaan lasten poissaolosta. Pitää muistaa lukea joskus kirjan alkuperäisversio ja vertailla sitäkin elokuvaan, että onko eroja enempi.

Muistan, etten ollut joskus lapsena erityisen innostunut tästä kirjasta, vaan niputin tämän niihin kirjoihin, joista tehty Disney-elokuva on parempi kuin alkuperäisteksti. Enää en ole ihan samaa mieltä, vaan pidin molempia versioita oikeastaan yhtä hyvinä, vaikkei kumpikaan pääse suosikkilistani kärkeen.

Lukuhaasteet:
Totally British - Maybe British, Never English

2 kommenttia:

  1. Tämä postauksesi herätti Peter Pan-innostuksen, kiitos! :) Menin heti tekemään varauksen Peter Pan-leffasta. Varaamani on kylläkin kakkososa, tuota alkuperäistä klassikkoa en ainakaan löytänyt kirjastojen valikoimista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika outoa, ettei sitä ole kirjastoissa. :O (Mä itse katsoin alkuperäisen version Youtubesta.)

      Poista