lauantai 16. maaliskuuta 2013

Kirja: Don Clemente, un trabajo diferente

Sr. Sánchez: Don Clemente, un trabajo diferente. (omakustanne)

Sain viime kuussa sähköpostia kirjailijalta itseltään, joka pyysi lukemaan kirjansa. Kyseessä on omakustanteena tehty espanjankielinen lasten kuvakirja, joka on tilattavissa tai luettavissa online-versiona täällä.

Kirja kertoo Don Clemente -nimisestä miehestä, joka tapaa ihmisiä aamulla matkallaan töihin. Tarina oli siis aika simppeli eikä lukeminen vaatinut suuria kielellisiä ponnisteluja. Tämän siis uskaltaa lähteä lukemaan heikommallakin espanjan taidolla (edelleen harmittaa, että päästän oman taitoni ruostumaan aina vaan pahemmin). Kuvitus oli värikäs ja aika yksinkertainen sekin. Tässä tapauksessa yksinkertaisuus ei siis tarkoita, että teksti tai kuvitus olisi huonoa.

Itse luin online-version, joka on siis aika saman tyyppinen kuin vaikka jotkut kustantamojen kirjaesitteet. Sivut näkyvät (ilmeisesti) samanlaisina kuin printtiversiossa ja niiden kääntely on helppoa. Koska kyseessä on kuvakirja, tietokoneen ruudulta lukeminen ei ole mitenkään rasittavaa, kun tekstiä on vähän ja lukeminen nopeaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti