tiistai 5. maaliskuuta 2013

Kirja: Moby Doll


Saara Henriksson: Moby Doll. Into 2011.
(Kansi: Elina Salonen)

Sain kirjan Innon bloggaajatapaamisesta viime kesänä.

Moby Dick on ollut lukulistallani jo pitkään ja olen muutenkin kiinnostunut valaista, niin tämäkin kirja tuntui heti kiinnostavalta. Kannen lause "romaani, jossa mies etsii naista ja nainen etsii valasta" tiivistää aika hyvin kirjan idean. Jokke on töissä ympäristöministeriössä ja hänen entinen tyttöystävänsä Jenny opiskelee Sibelius-akatemiassa. Molempien elämään liittyvät valaat ja tie vie Norjaan niiden takia.

Kirjan tärkein teema on valaat ja muita tärkeitä aiheita ovat muun muassa ihmisten pakkomielteet ja ympäristönsuojelu. Mukaan on sekoittunut vähän myös myyttejä ja mystistä tunnelmaa, joten väljemmällä määrittelyllä tämä jopa lähenee fantasiaa. Jos valailla ei olisi ollut näin merkittävää roolia kirjassa tai tapahtumia ei olisi sijoittunut Norjaan, niin en olisi luultavasti pitänyt kirjasta näin paljoa.

Henrikssonin toinen kirja Linnunpaino on odotellut lukupinossa jo jonkin aikaa ja tulee pääsemään luettavaksi erilaisesta aiheesta huolimatta. Mutta kyllä se Moby Dick pitää kanssa saada luettua joskus.

Lukuhaasteet:
Kirjavuori Mount Everestille
Koen 13 kotimaista kirjailijaa vuonna 2013

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti