perjantai 14. kesäkuuta 2013

Sarjakuva: Kolme varjoa


Cyril Pedrosa: Kolme varjoa. WSOY 2010.
(alkup. Trois ombres, kääntäjä Saara Pääkkönen)

Kolme varjoa on ranskalainen sarjakuvaromaani. Joachim-poika asuu isänsä ja äitinsä kanssa maaseudulla. Eräänä päivänä läheiselle kukkulalle ilmestyy kolme mystistä hahmoa, joiden päätellään olevan pojan perässä. Isä lähtee poikansa kanssa pakomatkalle, jossa on kaikenlaisia hankaluuksia matkan varrella.

Sarjakuva on mustavalkoinen ja aika vaihteleva piirrostyyliltään. Piirrostekniikka vaihtelee, välillä on tasaisempaa ja välillä lyijykynämäiset jäljet näkyvät selvästi. Mustan ja valkoisen vaihtelulla on saatu aikaan erilainen tunnelma tarinan eri vaiheissa. Kokonaisuus on kuitenkin aika synkkä sekä jossain määrin myös surullinen ja ahdistava. Osittain tunnelma tulee teemasta, kun aiheena on kuolema, mutta kuitenkin suurimman osan ajasta vähän epäsuorasti.

Mä en osaa oikein määritellä, että pidinkö tästä vai en. Tuntui, että sarjakuva oli laadullisesti tosi vaihteleva eli sillä oli sekä hyvät että huonot hetkensä.

Tästä on kirjoitettu esimerkiksi seuraavissa paikoissa: Mitenköhän tässä kaikessa käy, Kirjavinkit, Nenä kirjassa, Kvaak.fi

Lukuhaasteet:
Books on France

Translation: Trois ombres is graphic novel by Cyril Pedrosa. There's three mysterious persons who are after a boy, who starts then a journey away from home with his father. I'm not sure if I liked this, it was both good and bad at same time.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti