lauantai 8. kesäkuuta 2013

Kirja: No ja minä


Delphine Vigan: No ja minä. WSOY 2012.
(Kääntäjä: Kira Poutanen)

Kirjan päähenkilö 13-vuotias Lou on sen verran älykäs, että käy iästään huolimatta jo lukiota. Hän valitsee esitelmäaiheekseen naisten asunnottomuuden ja haastattelee sitä varten 18-vuotiasta No-nimistä koditonta tyttöä. Tytöt ystävystyvät ja Loulla on kova halu auttaa Nota.

Tämä on tuntunut olevan kirjastossa usein esillä ja nyt vasta sain lainattua ja luettua sen. Taas on niillä rajoilla, että kirja enemmän nuorille vai aikuisille tarkoitettu. Kirjasto on valinnut luokitukseksi aikuisten puolen ja minä taas valitsisin nuorten osaston.

Kirjailijan kotimaassa Ranskassa asunnottomia ihmisiä on ilmeisesti enemmän kuin Suomessa ja käsittääkseni he ovat siellä enemmän näkyvillä esim. metroasemilla ja vastaavilla julkisilla paikoilla. Asunnottomuus oli hyvä ja myös tärkeä aihevalinta kirjalle, nuorisonäkökulma aiheeseen oli myös hyvä valinta.

Lyhyesti sanottuna: tykkäsin kirjasta ja suosittelen sitä muillekin luettavaksi.

Lukuhaasteet:
Books on France

Translation: No et moi is telling a story about 13-year-old Lou, who's getting to know homeless 18-year old Lou. Homeless people is a good and important theme for a book. I liked book and recommend it.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti