torstai 6. kesäkuuta 2013

Naisten etsivätoimisto nro 1 -televisiosarja


Kgale Hillin varas on kolmas DVD Naisten etsivätoimisto nro 1 -televisiosarjan tallennejulkaisuista, joka on tehty vuonna 2008. Englanninkielinen wikipedia tiesi kertoa, että sarjaan kuuluu reilu 1,5 tuntia pitkä pilottijakso ja sen jälkeen kuusi noin tunnin mittaista jaksoa. Tämän on tuottanut BBC yhteistyössä yhdysvaltalaisen HBO-kanavan kanssa. Pääosassa on Jill Scott.

Tällä DVD:llä oli kaksi jaksoa. Jaksossa The boy with an African heart päätapauksena on amerikkalaisen äidin pojan etsiminen ja Problems in moral philosophy sisältää useamman arkisen ongelman tutkintaa. Olen lukenut kaikki Mma Ramotswe -kirjat ja pitänyt niistä. Yritin kerran aikaisemmin katsoa tätä telkkarisarjaa (ilmeisesti tuota pilottijaksoa) ja silloin hermostuin sen tyyliin ja jätin katsomisen kesken.

Nyt katsomisessa ei ollut mitään ongelmaa, vaan molemmat tällä levyllä olleet jaksot tuli seurattua mielenkiinnolla loppuun asti. Vaikka etsivätoimisto onkin tarinan keskiössä, kunnon dekkari tämä ei silti ole ja hyvä niin. Tyyliltään ja hengeltään sarja on aika samantyyppinen kuin kirjatkin eli jos on pitänyt niistä, pitää varmaan tästäkin. Pidin afrikkalaisten maisemien katselusta ja tämä olikin kuvattu ihan aidossa ympäristössä Botswanassa ainakin osittain. Henkilöhahmojen ulkonäkö ei tosin ihan vastannut mielikuviani, mutta se ei oikeastaan haitannut mitään.

Se olisi ollut kivempaa, jos tässä olisi ollut samassa dvd-paketissa koko tv-sarja, kun nyt pitää hankkia kaikki erikseen katsottavaksi.. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti