sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Sarjakuva: Gauguin


Li-An - L. Croix: Gauguin - Deux voyages à Tahiti. Vents d'ouest 2010.

Ranskalaista ja ranskankielistä sarjakuvaa on molempia tarjolla tämän seudun kirjastoissa vähän nihkeästi. Gauguin-sarjakuva löytyi kerran sattumalta Tikkurilasta.

Ranskalainen kuvataiteilija Paul Gauguin vietti 1800-luvun lopussa aikaa Tahitilla ja maalasi sitten värikkäitä taideteoksia, joista monissa on paikallisia naisia.

Ei tämä sitten ollutkaan niin hyvä sarjakuva kuin mitä olin odottanut. Lukiessa into ei meinannut riittää loppuun asti ja keskeyttäminen kävi mielessä monta kertaa. En sitten ole ihan varma, että oliko kyse tarinasta, piirrostyylistä vai mistä. Värimaailma on vähän turhan synkkä ja ruskea-painotteinen. Olisin halunnut sen olevan samaa tyyliä kuin kannessa tai Gauguinin maalauksissa.

Uutta taidehistoriallista informaatiotakaan tästä ei oikein irronnut toisin kuin olisin halunnut. Taide-aiheisia sarjakuvia ei kovin paljoa ole, mutta ainakin akaisemmin arvioimani Kiki - Montparnassen kuningatar oli paljon parempi kuin tämä.

Lukuhaasteet:
Books on France

Translation: Gauguin is a French graphic novel. It tells about painter Paul Gauguin who was at the end of 19th century in Tahiti. I didn't really like this: I'd liked to have more about art history and more colourful pictures.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti