maanantai 17. kesäkuuta 2013

Kirja: Outo vieras muumitalossa


Tove Jansson, Per Olov Jansson: Outo vieras muumitalossa. WSOY 2010.
(kääntäjä: Panu Pekkanen, kansi: Jukka Aalto)

Outo vieras muumitalossa on kuvakirja, jossa kuvitus koostuu muumitalon pienoismallista ja nukke-muumihahmoista otetuista valokuvista. Tarina kertoo siitä, kun joku outo hahmo saapuu taloon ja pikku Myy aloittaa selvittämään asiaa. Talossa haisee ja Myy kiertää ympäriinsä etsimässä sen aiheuttajaa.

Muumiaiheisia nukkeanimaatioita taas en ole koskaan katsellut, vaan pelkästään niitä piirrettyjä ja muissa kirjoissa on kaikissa tainnut olla myös sellainen piirroskuvitus. Aikaisempien kokemusten jälkeen tuntui vähäsen oudolta katsella tämän kirjan kuvitusta, mutta kaipa siihenkin tottuisi jossain vaiheessa.

Tarinassa sen sijaan ei ollut mitään vikaa, vaan se oli luonteeltaan aika muumimainen - ihan niin kuin pitääkin. Mukana oli myös useita harvemmin nähtyjä hahmoja, kuten Ruttuvaari, Miska ja Homssu.

Kokonaisuutena tämä oli aika hyvä ja toimiva kirja. Tätä kelpaa suositella kenelle tahansa, joka muumeja haluaa lukea. Suosittelen myös käymään Tampereella Muumilaakso-museossa, jossa on ainakin ennen ollut vastaavia muuminukkeja nähtävillä.

Lukuhaasteet:
Kiinteistöhaaste

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti