keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Sarjakuva: Emma 1

Kaoru Mori: Emma 1. Sangatsu Manga 2006.
(kääntäjä: Katariina Kauppila)

Emma-mangasarjaa olin vilkuillut kirjastossa jo muutaman vuoden, mutten ollut saanut luettua yhtäkään osaan. Samalla olin kuitenkin aika varma, että voisin tykätä tästä ja nyt sitten olinkin tosi tyytyväinen, että sain luettua ekan osan.

Päähenkilö Emma toimii Lontoossa vanhan rouvan palvelijana. Hän tapaa kauppiasperheen pojan Williamin, jonka kotiopettajatar rouva on ollut joskus. Luokkayhteiskunta tekee sen, ettei heidän sovi olla paljoa tekemisissä ja syvempi suhde on aika kielletty asia.

Tämä oli sen verran hyvä, että sarjan kaikki muutkin osat tulee luettua. Osa sarjakuvan viehätyksestä tulikin varmaan sen realistisuudesta. Tarina vaikuttaa realistiselta varsinkin verrattuna moniin muihin mangasarjoihin ja 1800-luvun lopun Englanti on kiinnostava tapahtumaympäristö. Myös piirrostyyli poikkeaa monista mangoista: tämä oli jotenkin länsimaisempaa ja hahmot suht realistisen näköisiä eikä tyyliteltyjä.

Nyt julkaisu oli julkaistu väritykseltään harmaasävyisenä. Luulen, että värillisenä tämä olisi ollut vieläkin parempi (vaikkei nytkään siis huono ollut). Värillisenä painaminen taitaa olla sen verran kalliimpaa, että turha toivoa sellaista.

Lukuhaasteet:
Seitsemän sarja

2 kommenttia:

  1. Jees, kannattaa lukea, varsinkin kun tämä vielä paranee sarjan edetessä (ja vaikka varsinainen tarinakaari päättyy seitsemänteen osaan niin viimeisten kirjojen novellit on tosi hienoja).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, hyvä että on hyvää tiedossa jatkossakin. :) Täytyy nyt oikeasti mennä lainaamaan kirjastosta loputkin osat.

      Poista