lauantai 12. tammikuuta 2013

Sarjakuva: Höh!


Milla Paloniemi (toim.): Höh! ...ja muita sarjakuvakertomuksia lapsille. Sammakko 2012.

Monet sarjakuva-sarjat ovat aikojen kuluessa leimaantuneet lasten lukemiseksi, vaikkeivät välttämättä oikeasti tai alkujaan sellaisia olisi olleetkaan. Suoraan lapsille tehtyjä sarjakuvisa on loppujen lopuksi aika vähän.

Tätä aukkoa paikkaa Höh!-kirja. Se sisältää yhden sarjakuvatarinan jokaiselta seuraavalta tekijältä:
* Anni Nykänen
* Antti Hintsa
* Milla Paloniemi
* Karri Lehtonen
* Joonas Lehtimäki
* Tuuli Hypén

Erilaisilta tekijöiltä on syntynyt erilaisia sarjakuvia ja kaikki on kyllä omalla tavallaan hyviä. Kirja loppui vähän turhan nopeasti, olisin lukenut näitä tarinoita mielelläni lisääkin. Esipuheen perusteella ei kuitenkaan ole poissuljettua, että tälle tulisi jatkoakin. Plussaa on annettava siitä, että kirjan sarjakuvat ovat käsintekstattuja (paitsi yksi). Itse en ole niin teksti- ja fonttihifistelijä kuin jotkut harrastajat ovat, mutta kiinnitin asiaan huomiota, kun tästä oli taannoin puhetta.

Mä en oikein osaa sanoa, että minkä ikäisille lapsille tätä kannattaa suositella. Toisaalta tämä sopii jo alle kouluikäisille, toisaalta tästä saavat isommatkin jotain irti. Ehkä yli 10-vuotiaille tämä alkaa jo olla vähän lapsellinen, mutta tunnen kuitenkin silti saaneeni tästä itsekin jotain irti, vaikka olenkin täyttänyt 10 jo ikuisuus sitten.

Lukuhaasteet:
Seitsemän sarja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti