torstai 10. tammikuuta 2013

Kirja: Alice Kuipers - Terveisin äitiAlice Kuipers: Terveisin äiti. Otava 2008.

Kirjan ideana ovat lappuset, joita 15-vuotias Claire ja hänen äitinsä kirjoittavat toisilleen jääkaapin oveen. Claire viettää kiireistä nuoren elämää, mutta yhtä lailla lääkärinä työskentelevä äitikin on kiireinen. Äiti sairastuu rintasyöpään eikä kasvokkain puhuminen siitä tai muista asioista oikein onnistu, niin kommunikointi hoituu lappusilla.

Tämä oli aika nopea luettava, kun yleensä ei ollut kovin paljoa tekstiä per sivu. Idea jääkaapin oven lappusista kertojina oli hyvä ja niidenkin avulla kirjan kertoma tarina välittyi lukijalle hyvin. Kirjan henki tuntui olevan se, että äidit ja tyttäret ovat toisilleen tärkeitä, vaikka riitelisivätkin välillä tai eivät ehtisi kunnolla olla yhdessä.

Valitsen tarkoituksella luettavaksi surullisia tai muuten synkkiä kirjoja hyvin harvoin. Tässäkään kohtaa en tajunnut kirjan pääasiallista tunnetilaa etukäteen, kun nappasin kirjan kirjaston esittelyhyllystä. Loppua kohden edetessä alkoi vähän itkettää, kun tämä oli aika surullinen teos.

Tätä sopii suositella nuorillekin lukijoille eikä pelkästään aikuisille ja tässä tapauksessa tarkoitan nuorella yläasteikäistä. Jos syöpä on ajankohtainen asia omassa perheessä, silloinkin tämän voisi ehkä ottaa luettavaksi. Tosin tämä on suositeltava kirja kaikille muillekin, varsinkin äiti-tytär-suhteista kiinnostuneille.

Lukuhaasteet:
Kirjallisuuden äidit
Totally British - Modern Women Writers

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti