tiistai 29. tammikuuta 2013

Elokuva: Savannijengi

Savannijengi
(Konferenz der Tiere)
Vuosi: 2011
Maa: Saksa
Tyylilaji: animaatio

Savannijengi kertoo Afrikan savanneilla elävästä eläinten joukosta. Niillä on ongelma, kun vettä ei olekaan saatavilla. Mukaan tulee jääkarhu, kukko ja muutama australialainen eläin, jotka ovat kaikki joutuneet lähtemään omasta kotipaikastaan. Tärkeimpänä sanomana elokuvassa oli ympäristönsuojelu. Elokuvan ihmiset järjestävät kyllä kaiken maailman ilmastonmuutoskonferensseja, mutteivät oikeasti välitä eläimistä.

Olen yleensä pitänyt tosi paljon eläinaiheisista animaatioista ja tämä oli yhtä hyvä kuin ne muutkin. Vuorovaikutusta ihmisen kanssa on kyllä käsitelty niissä useinkin, mutta näin suora ympäristönäkökulma yleensä puuttuu. Yllätyin, kun sain selville elokuvan olevan tehty Saksassa (ilmeisesti britti-yhteistyönä). Mä olen niin Disney/Dreamworks-aivopesty, ettei meinaa koskaan mennä jakeluun, että Euroopastakin voi tulla hyviä animaatioita. :D

Varsinkin elokuvan taustojen maisemista yllätyin, miten aidon näköisiä ne olivat eivätkä sellaisia perus-animoituja. Ainoastaan ne jotkut ihmisten rakennukset oli sitä normaalia animaatiotyyliä. Osa eläimistä oli aidon näköisiä tyyliltään, mutta osalle oli sitten lisäilty juttuja, kuten kirahville tyttömäisyyttä ja norsulle hiuksia. Tuollainen sekatyyli on tyhmää, mielummin olisivat voineet tehdä kaikki saman linjan mukaan joko aidoiksi tai epäaidoiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti