tiistai 22. tammikuuta 2013

Sarjakuva: Aya - elämää Yop Cityssä


Marguerite Abouet, Clément Oubrerie: Aya - elämää Yop Cityssä. Arktinen Banaani 2010.

Olen lukenut tämän sarjakuvan kerran aikaisemminkin, joskus silloin kun se oli uudempi ja olin lukenut Sallan kirjoittaman blogitekstin. Lukuhaasteiden inspiroimana tuli tartuttua tähän uudestaam-

Aya on nuori tyttö, joka asuu Norsunluurannikolla Yop Cityksi kutsutussa kaupungissa. Hän ei ole niin kiinnostunut pojista ja bilettämisestä kuin hänen ystävänsä Adjoua ja Bintou. Sarjakuva kertoo tyttöjen tavallisesta elämästä ja ongelmista ihmissuhteissa. Tapahtumat sijoittuvat 1970-luvun loppuun.

En tunne Afrikkaa oikeastaan ollenkaan enkä tiedä paljoakaan elämästä siellä. Tämä sarjakuva tarjoaa kosketuksen paikalliseen elämänmenoon, vaikken osaakaan arvioida sen todenmukaisuutta. Ainakin sain tästä annostuksen eksotiikkaa. Piirrostyyli on realistisen oloinen. Värimaailmakin vastaa käsitystäni Afrikasta: pääosin käytössä on lämpimiä ja aurinkoisia värejä, kun taas yökohtauksissa kaikki tummenee ja pimenee.

Käsikirjoituksen tekijä Marguerite Abouet on kotoisin Norsunluurannikolta, mutta on asunut nuoresta asti Ranskassa. Piirtäjä Clément Oubrerie puolestaan on juuriltaan kokonaan ranskalainen. Tälle on olemassa jatko-osia ranskaksi, mutta niitä ei ole vielä suomennettu enkä tiedä, että onko niitä tulossakaan. Pitäisi siis vaivautua hakemaan seuraavat osat kirjastosta alkukielellä.

Lukuhaasteet:
Books on France
Seitsemän sarja
Afrikan tähti

Translation: This is one part of French graphic novel series, where story is located on Ivory Coast. Main character is a young girl Aya. She isn't so much intrested about boys and partying as her two friends are. I kind of liked this and I think I'm going to read other parts of series too.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti