perjantai 11. tammikuuta 2013

Kirja: Aadan aikaikkuna


Elisabet Aho: Aadan aikaikkuna. Otava 2009.

Kirjan päähenkilö on 9-vuotias Aada, joka asuu Helsingissä. Hänen kotitaloaan vastapäätä on kauan sitten sijainnut puutalo, joka on purettu toimistotalon tieltä. Eräänä päivänä Aada näkee vanhan talon kotinsa ikkunasta ja myöhemmin pääsee tutustumaan oikeasti 40 vuoden takaiseen aikaan. Hän menee leikkimään puutalossa asuvan Marjutin kanssa ja ihmettelee monia asioita, jotka ovat eri tavalla menneisyydessä. Molemmilla tytöillä on myös huolta mummoistaan, joilla on terveysongelmia.

Luin kirjan yhdeltä istumalta. Kirjan alku ei ollut oikein vakuuttava, mutta sitten juoni lähtikin kulkemaan paremmin. Luin juuri Kerstin Gierin kirjan Rubiininpuna, jossa oli myös teemana aikamatkustus. Sen jatkoksi oli kiva lukea toinen kirja samalla teemalla, mutta kuitenkin todella erilaisesta näkökulmasta. 1960-luvun lopun Helsinki oli kiinnostava tapahtumaympäristö. Oli hauskaa tehdä huomioita siitä, miten kaikki oli muuttunut ja miten jotkut asiat taas ovat pysyneet ennallaan.

Osallistun tänä vuonna lukuhaasteeseen, jossa pitää lukea yksi teos 13:lta itselleen uudelta kirjailijalta. Ensimmäinen suoritukseni on tämä kirja, jonka nappasin sattumanvaraisesti kirjastosta. Elisabet Aho on kirjoittanut muutaman lastenkirjan ja useampia historiallisia romaaneja aikuisille. Lisää tietoja saa vaikka Suomen Nuorisokirjailijoiden nettisivuilta.

Tällä saan suorituksen myös kiinteistöaiheiseen lukuhaasteeseen, koska Aadan kerrostalo ja Marjutin puutalo ovat kirjassa sen verran tärkeässä osassa.

Lukuhaasteet:
Koen 13 kotimaista kirjaa
Kiinteistöhaaste

2 kommenttia:

  1. Kivalta kuulostava kirja. Uppoaisi varmaan ekaluokkalaisille?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tämä varmaan voisi upota myös ekaluokkalaisille. Tässä tosin on 200 sivua, niin joillekin se voi olla esteenä.

      Poista