perjantai 11. tammikuuta 2013

Novelli: Joyous Travel with the Wrong Suitcase

Mun ei alunperin ollut tarkoitus julkaista tätä, mutta pistetään nyt menemään, kun tekstin kerran tein. Saatte siis poikkeuksellisesti kaksi tekstiä samana päivänä, kun mulla on sen verran monta tekstiä jonossa.

Nuoren voiman liitolla on menossa Novelli palaa! -hanke suomalaisten tutustuttamiseksi novelleihin. Sivuston blogissa Koko lailla kirjallisesti -blogin Jenni haastoi kirjabloggaajia lukemaan yhden novellin ja kirjoittamaan siitä. Alkuperäinen haasteteksti täällä.

Oma valintani oli Hallet Germanin kirjoittama Joyous Travel with the Wrong Suitcase, jonka latasin sähkökirjana Smashwords-sivuston ilmaisosastolta täältä. Se on "esiosa" matkailevasta muotikonsultti Olivia Plymouthista kertovaan kirjasarjaan. Novelli taustoittaa tulevia kirjoja kertomalla esimerkiksi Olivian matkalaukusta, joka on ilmeisesti jatkossa tärkeässä osassa.

Tämän novellin ja lopussa olleen lukunäytteen perusteella kirjasarja tulee olemaan omaan makuuni. Olen kiinnostunut matkailusta ja pidän chick lit -tyyppisestä kirjallisuudesta, johon genreen nämäkin teokset vaikuttivat sijoittuvan. En usko, että jatko toimisi enää novellina samalla tavalla kuin tämä lukemani teksti. Novellit ovat yleensä sen verran lyhyitä, ettei niissä päästä kovin pitkälle ja juonen kaari on erilainen. Tämäkin novelli tuntui loppuvan kesken, kun vastahan tässä oltiin pääsemässä vauhtiin.

(Laitan tämän samalla myös suoritukseksi omaan novellihaasteeseeni tehtävään, jossa piti testata novelleja muussa kuin paperimuodossa.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti