sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Elokuva: Ella ja kaveritVaihteeksi tuli käytyä oikein elokuvateatterissa asti katsomassa jotain, kun yleensä tulee turvauduttua DVD-levyihin.

Ella ja kaverit
Vuosi: 2012
Tyylilaji: lasten
Ohjaus: Taneli Mustonen
Käsikirjoitus: Aleksi Hyvärinen ja Timo Parvela
Pääosissa: Juho Milonoff, Kari Ketola ja joukko lapsia

Elokuva Ella ja kaverit perustuu kirjaan Ella ja Äf Yksi. Pieniä kouluja lopetetaan ja lapset joutuvat isoon kouluun. Junioriformulakuskin rikas isä yrittää jyrätä kaikki niin kuin häntä huvittaa, jolloin Ella kavereinen laittaa vastaan.

Ella tuntuu olevan parasta, mitä on tapahtunut suomalaiselle lastenkirjallisuudelle enkä joutunut pettymään elokuvankaan suhteen. Tämä oli oikeasti hyvä! Elokuva nauratti usein ja se oli hyvä juttu, kun kaikki eivät onnistu siinä. Miljööt ja värimaailma oli hyvin valittu. Ja Pate oli hahmoista eniten symppis, ihan niin kuin pitikin!

Jotain eroja oli kirjaan nähden, muttei mitään kamalan häiritsevää. Pahinta oli, ettei se opettaja laulanut Lentävää kalakukkoa oikealla sävelellä!! Pienen koulun rehtori ei vastannut mun mielikuvaa siitä kirjojen rehtorista, mutta sen mä kestin kyllä paremmin. Opettajakin tuntui vähemmän elämäänsä kyllästyneeltä kuin kirjoissa. Jotain elokuvan painotuksia olisi voinut ehkä säätää tapahtumien suhteen ja tuntui, etteivät kaikki lapset päässeet samalla tavalla esiin kuin kirjoissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti