perjantai 14. joulukuuta 2012

Kuorokonsertissa

Olin eilen Myyrmäen kirkossa entisen kouluni Vaskivuoren lukion kuorojen joulukonsertissa. Esiintymässä oli koulun kolme kuoroa: kamari-, tyttö- ja poikakuorot. Olin yllättynyt, että on löytynyt noin paljon lauluinnokkaita poikia, poikakuoro on tuolla siis tuolla suhteellisen uusi juttu.

Koska oli Lucian päivä, ensimmäiseksi oli pienimuotoinen Lucia-kulkue. Muuten ohjelmassa oli perinteisempää ja uudempaa joulumusiikkia, ei kuitenkaan kaikkein kuluneimpia kappaleita ja versioita. Monista kappaleista oli ainakin itselleni uusia sovituksia, joista osa oli vähän outoja. Toisaalta se oli siis ihan kiva kuulla myös muunlaista kuin sitä perinteisen tyylistä kuorolaulua.

Vaikka kyseessä oli koulun kuorot, niin taso oli tosi korkea. Välillä noi oli selvästi huonompia, mutta taso on noussut taas takaisin. Vähän vaan häiritsi, ettei kirkon akustiikka ole paras mahdollinen ja joissakin soolo-osuuksissa laulajien ääni ei kantanut kunnolla. Totesin kuitenkin taas jälleen kerran, että tykkään kuunnella livenä kuoromusiikkia. Pitäisikin käydä useammin jossain konserteissa kuuntelemassa, varsinkin nyt joulun aikaan tuntuu tarjontaa olevan enempi.

Ensi viikon torstaina olisi kamarikuoron senioriversion eli Qoro Quandon joulukonsertti myöskin Myyrmäen kirkossa. En ole ihan varma vielä, että pääsenkö paikalle, mutta tarkoitus olisi ainakin yrittää mennä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti