tiistai 11. joulukuuta 2012

Kirja: Marian Keyes - Tarinan toinen puoli


Marian Keyes: Tarinan toinen puoli. Tammi 2007.

Kirjassa on kolme päähenkilöä: kirjallisuusagentti Jojo, hänen asiakkaansa esikoiskirjailija Lily ja Gemma, jonka ystävä Lily joskus oli. Tapahtumat sijoittuvat osittain Irlantiin ja osittain Englantiin. Tyyliltään tämä on kunnon viihdettä, jossa pääpaino on ihmissuhdejutuilla.

Kirjallisuusmaailma oli kiinnostava teema kirjalle, varsinkin kun se toimii ulkomailla vähän eri tavalla kuin Suomessa. Kolmen kertojan käyttäminen kirjassa toimi ihan hyvin tässä kirjassa, kun niitäkin kirjoja on, joissa se ei toimi ollenkaan. Tämä oli toinen Keyesin kirja, jonka luin ja voisin lukea edelleen enempikin. Sain kirjan aikana älynväläyksen, että viihde on tosiaankin mun kirjallisuudenlaji.

Tuntuu, että viime aikoina on tullut luettua liikaa huonoja kirjoja ja romaaneista enempi niitä astetta taiteellisempia. Täytyy siis alkaa taas painottaa viihteellisempiä kirjoja ja vaikka kokeilla Keyesiä englanniksi. Mulle on myös kehittynyt hiljalleen allergia tiiliskivikirjoja kohtaan ilman mitään erityistä syytä ja valitsen yleensä mahdollisuuksien mukaan ohuempia kirjoja. Tätä kirjaa luin paloissa ja välillä oli pitkäkin tauko, niin paksuus ei päässyt samalla tavalla häiritsemään. Toki hyvällä tarinallakin oli osuutta lukemisen helppouteen, mutta ei sitä aina voi etukäteen tietää.

Lukuhaasteet:
Kirjavuori Mount Everestille
Ikkunat auki Eurooppaan - Irlanti
Totally British - Éirinn go Brách!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti