sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Elokuva: Mullin mallin

Mullin mallin
Valmistumisvuosi: 1961
Tyylilaji: Komedia
Pääosissa: Esa Pakarinen, Eemeli, Bluff Brothers
Käsikirjoitus: Reino Helismaa
Ohjaus: Veikko Itkonen

Mullin mallin on suomalainen musiikkipainotteinen komediaelokuva vuodelta 1961. Siinä tietyöporukka majoittuu tyhjään hotelliin ja pitää siellä iltamat. Tässä ei ole kunnon juonta, vaan tarina kulkee sketsien ja musiikkinumeroiden voimin.Juonettomuus ei toisaalta haittaa, kun elokuva oli sen verran lyhyt, vain vähän yli tunnin mittainen.

Elokuvassa on Reino Helismaan käsikirjoitus, pääosissa nähdään esimerkiksi Esa Pakarinen Severi Suhosen roolissa (Rovaniemen markkinoilla -elokuvasta tuttu) ja Spede Bluff Brothers -yhtyeensä kanssa. Tältä pohjalta oli aika varma etukäteen, ettei tämä voi olla huono elokuva ja ennakkoaavistus pitikin paikkansa.

Tässä pääsin näkemään myös itselleni tuntemattomia koomikoita: esimerkiksi aikanaan suosittu Kokemäen Uuno teki tässä elokuvassa ainoan elokuvaroolinsa enkä ollut aikaisemmin nähynyt yhtään Eemelinkään tähdittämiä filmejä. Tämä oli muuten Speden uran alkupään rooleja ja Bluff Brothersia on sittemmin nähty vuosien varrella useampaan kertaan Spede Show'ssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti