lauantai 15. joulukuuta 2012

Elämäni kirjastot
Tämä on postaus, joka mun on pitänyt tehdä jo pitkän aikaa. Muistin asian Liisan postauksesta ja sain nyt siis listattua tähän omat lempikirjastoni. Kymmenen sijasta listaltani löytyy vain kuusi, koska nämä ovat ne aidoimmat lempparini ja kaikki muut ovat selvästi huonompia. Olen asunut itse käytännössä aina Vantaalla, mutta tämän kaupungin kirjastoista vain yksi ansaitsee tulla mainituksi listalla.

1. Myyrmäen kirjasto. Useimmin vierailemani kirjasto, joka on siis tämänhetkinen lähikirjastoni. Valikoima on sopivan iso ja omiin normaaleihin tarpeisiini riittävä, aina löytyy luettavaa.

2. Sellon kirjasto. Se on kooltaan iso ja se näkyy myös valikoimassa. Muilla kielillä kuin suomeksi on keskimääräistä isommatt kokoelmat ja kaikki aineisto on valikoimaltaan riittävän monipuolista.

3. Hattulan kunnankirjasto. Mökkipaikkakunnan kirjasto, jonne pääsen nykyään liian harvoin. Vaikka koko on pienempi, kirjavalikoima ei ole huono ja hyllystä löytyy tosi hyvin vanhoja lastenkirjoja. Tunnelmaltaan tämä on tosi kodikas.

4. Hämeenlinnan pääkirjasto. Toinen mökkireissuilla käytössä oleva kirjasto. Saa reilusti pisteitä hyvän kirjavaraston takia, jonne tosin ei pääse enää käymään suunnilleen koskaan.

5. Kauniaisten kirjasto. Toinen listalle päässeistä kooltaan vähän pienempi kirjasto. Ruotsinkielistä kirjallisuutta on keskivertoa enempi ja lastenosaston lukutoukka-lainausautomaatti on ihan ylihauska.

6. Kulturkontakt Nordin kirjasto. Tämä pääsi listalle kielipolitiikan takia. Mä pidän siitä, kun on kunnolla valinnanvaraa skandi-kielillä ja asioidessa saa puhua ruotsia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti