sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Kirja: Ruben Eliassen - Profetians utvalda

 

Ruben Eliassen: Phenomena - Profetians utvalda. Bazar 2006. (suom. Ennustuksen valitut)

Mulla on vielä useampi kirja, jotka pitäisi saada luetuksi ja mielellään myös blogatuksi ennen vuoden loppua. Ei ehkä kannattaisi osallistua niin moneen haasteeseen....

Lukemani kirja on Phenomena-sarjan ensimmäinen osa. Se kertoo kahdesta haltialapsesta, joiden pitää täyttää vanha ennustus ja pelastaa maailma pahuudelta. He matkustavat täyttämään tehtäväänsä karhun ja velhon kanssa.

Tämä oli aika perusfantasiaa ja se on samaan aikaan sekä hyvä että huono asia. En siis periaatteessa välitä lukea mitenkään hirveän erikoisia kirjoja, mutta toisaalta tämä ei sitten tuntunut tarjoavan oikein mitään uutta. Kirjan maailma ei ole pikkutarkasti tai monimutkaisesti luotu. Siellä ei myöskään ole vilisemällä erilaisia hahmoryhmiä, vaan määrä on ihan sopiva. Sain siis Tolkienin jälkeen tarpeekseni näistä tarkasti tehdyistä kirjoista.

Tästä en nyt innostunut niin kauheasti. Hahmoista puuttuu se tietynlainen syvyys ja kiinnostavuus. Juonikaan ei ollut kiinnostava tai muuten mukaansatempaava ja lukiessa odotin koko ajan tapahtuvaksi jotain suurempaa, mitä ei sitten koskaan tapahtunutkaan. Onneksi kirja oli kuitenkin melko ohut fantasiakirjaksi, niin jaksoin lukea sen loppuun asti.

Kirja on alkuperältään norjalainen. Pohjoismainen fantasia ja scifi ovat periaatteessa kiinnostavaa luettavaa, mutta sitä ei nyt kauhean usein tule vastaan. Norjankielisen wikipedian mukaan sarjaan kuuluu tällä hetkellä seitsemän osaa. Niistä ei kuitenkaan ole taidettu suomentaa kuin tämä yksi, ainakaan kirjastosta ei näytä olevan saatavilla jatko-osia muuten kuin kakkososa ruotsiksi.

Lukuhaasteet:
Ikkunat auki Eurooppaan - Norja
Velhomaailman ihmeisiin perehdyttävä tutkinto - Ennustaminen
Kirjavuori Mount Everestille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti