sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Kirja-arvio: Uusi maa ikkunani takana

Theodor Kallifatides: Uusi maa ikkunani takana. Like 2005.

Tämä kirja kuuluu niihin löytöihin, jotka olen tehnyt sattumalta kirjastossa silloin, kun en ole hyllyjen välissä ollut ihan varma, että mitä oikein etsin sieltä.

Theodor Kallifatides on alkuperältään kreikkalainen kirjailija, joka on asunut Ruotsissa suuren osan elämästään. Kirjassa hän miettii kreikkalaisuutta, ruotsalaisuutta ja muukalaisuutta. Hän ei tunne itseään enää kunnolla kreikkalaiseksi, kun on ollut niin pitkään poissa sieltä, muttei kuitenkaan käy kunnon ruotsalaisestakaan. Kirjassa hän pohtii jonkin verran myös maiden kulttuureja ja niiden eroja.

Kirja oli tosi kiinnostava. Erilaiset kulttuurit on aina mielenkiintoisia ja varsinkin silloin, jos niissä on tälläinen vähän poikkeava näkökulma, joka on samaan aikaan sekä ulkopuolisen että sisäpiiriläisen näkemys. Kallifatides on muuten kirjoittanut myös useampia romaaneja, mutta tämä lukemani teos oli siis asiaproosaa.

Mä olin ihan varma, et mulla olis hyllyssä yks niistä romaaneista, mutta en vaan löydä. Huomaa taas sen, että liiallinen kirjojen omistaminen ei tee hyvää, jos haluaa löytää jonkun tietyn sieltä seasta. Täytyy siis käydä uudestaan kirjastossa, kun olis ollut inspiraatio lukea lisää samalta tekijältä nyt heti.

Ikkunat auki Eurooppaan: Ruotsi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti