keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Elokuva: Pekka ja Pätkä Lumimiehen jäljillä

Saatte nyt poikkeuksellisesti luettavaksi kaksi postausta saman päivänä, kun Globalia-kirjoituksen lisäksi halusin julkaista jonkun "oikean" postauksen. Niin ja tämän vuoden eka teatterilippu on varattu! Suunnistan parin viikon päästä Espooseen katsomaan Sarasvatin hiekkaa. :)

Pekka ja Pätkä Lumimiehen jäljillä
Ohjaus: Armand Lohikoski
Pääosissa: Esa Pakarinen, Masa Niemi, Siiri Angerkoski
Valmistumisvuosi: 1954
Tyylilaji: komedia

Kun törmäsin kirjastossa kahteen Pekka ja Pätkä -elokuvaan, päätin ottaa ne mukaan ja korjata taas yhden aukon sivistyksessä. Tämä oli siis eka sarjaan kuuluva filmi, jonka katsoin. Siinä Pekka ja Pätkä lukevat aprillipäivänä lehdestä, että Lapissa on havaittu lumimies. Palkkion toivossa he sitten lähtevät metsästämään sitä.

Lumimies-idea on ehkä vähän vanha juttu jo, mutta silti yhtä kiinnostava vieläkin. Elokuva oli ihan okei, muttei mitenkään erityisen mieleenpainuva. Tässä parasta olivat Lapin maisemat. Olen nähnyt sekä parempia komedioita että parempia vanhoja kotimaisia. Varmaan katson vielä sen toisen leffan, minkä lainasin samalla kertaa, mutta luultavasti nämä jää mun osalta siihen.

Toisaalta se ei ole mikään ihme, ettei tästä tullut uusi suosikkini. Olen lukenut joskus niitä Pekka Puupää -sarjakuvia enkä tykännyt niistä mitenkään erityisesti. Tässä tapauksessa elokuvan laatu ei siis ollut paljoa korkeammalla.

PS. Tämä teksti ilmestyy reilun viikon katsomisen jälkeen. Tässä välissä olen ehtinyt katsoa sen toisen, Pekka ja Pätkä miljonääreinä. Se oli paljon parempi kuin tämä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti