torstai 16. helmikuuta 2012

Kirja-arvio: Hullu luokka eetterissä

Kaisa Ikola: Hullu luokka eetterissä. Kirjapaja 1995.

Luin yhden osan nuorille suunnatusta Hullu luokka -sarjasta. Tässä kirjassa 9B-luokka yrittää tienata luokkaretkirahoja muun muassa työskentelemällä radiossa. Tällä porukalla lopputuloksena on pelkkää sekoilua. Henkilöhahmot ovat tavallaan karikatyyrejä erilaisista nuorison edustajista, nykyisin vastaavat hahmot olisivat varmaan ihan toisenlaisia. Paikoitellen kirja on niiiin 90-lukua ja sen huomaa olevan oman aikansa tuote. Vaikka kirja yrittää olla huumoria kuten koko muukin sarja, niin ainakaan itseäni se ei hirveästi naurata. Kirja ei ole mitenkään erityinen, mutta on kuitenkin kohtuullista tasoa ja se sopii hyvin välipalalukemiseksi.

Sarja edustaa mulle mielikuvissa juuri 90-luvun nuortenkirjallisuutta, vaikka sitä alettiinkin julkaista jo 80-luvun puolella. Käsittääkseni tämä oli tosi suosittu sarja silloin aikoinaan. Itse en näitä tosin silloin vielä lukenut. Taisin 80-luvun puolivälissä syntyneenä olla silloin vielä vähän nuori kohderyhmää ajatellen ja sitten oikeassa iässä nämä tuntui jo vanhentuneilta. Olen kuitenkin aikuisiällä lukenut pari osaa, jotta saisin tietää, mistä näissä sitten olikaan kyse.

Susan kirjastosta löytyy vähän innostuneempi arvio sarjan yhdestä toisesta osasta.

Lasten linnoitus -haaste: Huumoripläjäyksiä

2 kommenttia:

  1. Kiitos linkityksestä:) Minä tosiaan tykkäsin sarjasta kovasti, mutta aika on ajanut näistä ohi, sillä vitsit (esim. tuo Kuurankukka-homma) ei aukea nykynuorille. Olen yrittänyt markkinoida tätä oppilaille, mutta aika nuiva vastaanotto on ollut...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tavallaan se on vähän sääli, että kirjat vanhenee tällä tavalla. Onneksi on kuitenkin niitäkin, jotka iästään huolimatta on edelleen toimivia.

      Poista