tiistai 7. helmikuuta 2012

Kirja-arvio: Pankkiryöstö

Anna Jansson: Pankkiryöstö. Gummerus 2012.

Ruotsalainen Anna Jansson kirjoittanut aikuisille Maria Wern -dekkareita, mutta lapsille sitten taas tämän pojasta kertovaa Emil Wern tutkii -sarjaa. Nää on sellasia lasten dekkareita. Mun mielestä on kiva, että lapsillekin on jotain oikeitten dekkarien tyylisiä eikä vaan jotain ihme seikkailuja (vaikka on niistäkin kyllä monet hyviä).

Kirjassa pankista on kadonnut rahaa ja Emil saa sattumalta selvitettäväkseen asian. Yksi häiritsevä juttu on se, että Emilin pikkusisko on tosi ärsyttävä. :D Näiden kirjojen tapahtumapaikka on muuten Visbyn kaupunki Gotlannissa. Kaupunki on aivan ihana paikka (olen käynyt siellä vuosia sitten) ja siinä on mulle yksi tärkeä syy lukea näitä kirjoja.

Näitä kirjoja on ilmestynyt nyt suomeksi neljä osaa. Toinen tämän kevään uutuuksista on vielä odottamassa lukupinossa.

Lastenkirjoja on muutenkin useampi odottamassa lukemista. Näillä näkymin luulen, että postaan niistä erikseen kaikista enkä tee mitään kokoelmapostauksia (kuvakirjoja lukuunottamatta). Jos joku ei niistä välitä, niin saatte nyt kärsiä nahoissanne seuraavat 3,5 kuukautta Lasten linnoitus -lukuhaasteen takia, sitten ne arviot varmaan taas vähenee.

Ikkunat auki Eurooppaan: Ruotsi
Lasten linnoitus: Salaseura X

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti