perjantai 10. helmikuuta 2012

Kirja-arvio: Häiriötekijä

Scifi-haaste (5/12): Aikuisten science fictionJ. K. Miettinen: Häiriötekijä. Turbator 2010.

Aikaisempien kokemusteni mukaan parasta scifiä ovat kotimaiset scifinovellit: aiheet ovat vaihtelevia ja jaksan jostain syystä lukea niitä paremmin kuin kokonaisia romaaneja. Ulkomaisia en ole lukenut yhtään, niin en niiden hyvyydestä tiedä (pitäis varmaan kokeilla joskus).

Tähän kirjaan on koottu 15 novellia, joista monet on julkaistu aikaisemmin joissain lehdissä. Tämä oli tähän mennessä huonoin lukemani kotimainen scifinovellikokoelma. Osittain tässä taisi tökkiä se, että melkein jokaiseen tekstiin oli sotkettu mukaan seksuaalisuus jossain muodossa (toisiin enempi ja toisiin vähempi) ja se alkoi käydä tylsäksi jo alkuvaiheessa. Osa novelleista ei myöskään tuntunut kunnolliselta scifiltä, mutta toisaalta mä en ole paras ihminen arvioimaan mikä on kunnollista ja mikä ei. Se on joka tapauksessa laskettava kirjalle plussaksi, ettei tämä ollut sitä perinteistä avaruus- tai robotti-scifiä, joitten iso fani en itse ole.

Suosittelen pitämään silmät auki scifikirjoja etsiessä, monet muut novellit on ihan oikeasti olleet testaamisen arvoisia.

Kiinnostuneet voivat tsekata myös Turun Sanomien ja Pohjolan Sanomien arvostelut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti