torstai 9. helmikuuta 2012

C niin kuin Carcassonne

Tämänkertainen kulttuuriaakkoset-teksti tulee vähän poikkeuksellisemmasta aiheesta....

Innostuin joku aika sitten uudestaan lautapeleistä, vaikka peliseuraa ei olekaan riittävästi. Ostin omakseni Carcassonne-nimisen pelin, joka on eräänlainen taktiikkapeli ja yksi tämän hetken suosituimmista lautapeleistä aikuisten keskuudessa. Siinä rakennetaan laattojen avulla keskiaikaisia kaupunkeja ympäristöineen ja niistä saa eri tavoin pisteitä. Peli on sellainen, ettei siihen pääse kyllästymään ihan heti. On kuitenkin olemassa myös lisäosia, joilla peliin saa muutoksia ja vaihtelua. Olen tietokoneellakin tykännyt pelata erilaisia äly- ja taktiikkapelejä, niin tästä tuli heti uusi suosikkipelini.

Lautapelioppaasta voi lukea pelin tarkemman arvioinnin tästä. Muutenkin toi lautapeliopas on tosi suositeltava sivusto, jos erilaiset pelit kiinnostaa. Siellä on arviointien lisäksi myös artikkeleita ja videoita erilaisista peliaiheista.

2 kommenttia:

  1. Carcassonne on suosikkilautapelini. Pelasimme työporukalla sitä kerran viikossa tai kahdessa iltaisin, mutta valitettavasti sittemmin kiireet ovat kasvaneet, eikä yhteistä aikaa enää löydy. Mutta olen samaa mieltä, erinomainen peli joka tapauksessa ihan jo muutamalla lisäosallakin. Ei siihen helposti kyllästy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olis kivaa, jos olis joku vastaava porukka jonka kanssa vois pelata säännöllisesti. :)

      Poista