tiistai 21. helmikuuta 2012

2x Tuija Lehtinen

Tuija Lehtinen: Laura kesätöissä. Otava 2004.
Tarvitsin kevyttä välipalalukemista, joten nappasin omien kirjojeni joukosta kirjan Laura kesätöissä. Se kertoo 17-vuotiaasta Laurasta, joka viettää kesää. Melkein kaikki omat kaverit ovat muualla. Työpaikka retkeilymajassa ei ole kauhean hohdokas: vastaanottotyön sijasta siivousta eivätkä työkaverit ole helpoimpia mahdollisia. Kesän aikana ehtii myös tapahtua vähän säpinää poikien kanssa. Aikoinaan tämä sarja oli ensimmäinen, joka Lehtisen kirjoista kolahti ja pitkään myös ainoa. Nämä ei ole sellaisia angstisia nuortenkirjoja, vaan hyvän mielen kirjoja, jotka kuvaavat tavallista arkielämää. Lukemani kirja on sarjan loppupäästä ja myös parhaasta päästä.
(Lasten linnoitus -haaste: "Nuorten nurkka")Tuija Lehtinen: Asvalttisoturi. Otava 1997.
Näitä yksittäisiä Lehtisen kirjoja on itseltäni jäänyt lukematta, joten lainasin tämän kirjastosta paikatakseni niitä puuttuvia aukkoja. Tämä kirja on niitä ensisijaisesti pojille suunnattuja kirjoja. Päähenkilönä on peruskoulunsa päättävä Kim, joka harrastuksenaan pelaa roolipelejä. Aikaa vievät myös kaverit ja tytöt. Lukiessa muistin taas, että miksi välttelin Lehtisen kirjoja vuosikausia ja varsinkin niitä vanhempia. Tämä on juuri malliesimerkki niistä, joissa homma ei vaan jostain syystä toimi. En myöskään ole kauhean kiinnostunut tälläisistä "tavallisista" roolipeleistä, larppausta tosin olisi kiva testata joskus. En siis tykännyt kirjasta oikeastaan ollenkaan. Lisäksi täytyy sanoa, että kirjan kansi on aika luotaantyöntävä. Kirja on saanut palkinnon Topelius-palkinnon vuonna 1997.
(Lasten linnoitus -haaste: Palkittujen paraati)

2 kommenttia:

  1. Lehtistä voisi kyllä lukea pitkästä aikaa, Laura- ja Mirkka-sarjat olivat suorastaan suosikkejani johonkin maailman aikaan. Kiitos muistutuksesta Velma!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lehtisen kirjat sopii hyvin välipalaksi muiden lukemisten sekaan, jotn tartu ihmeessä niihin. :)

      Poista