lauantai 15. lokakuuta 2011

Elokuvissa Virossa(Tuli vaihteeksi kuvailtua Tallinnassa enempi taloja. Edelleen mua inspiroi se, miten Baltiassa on erilaisia taloja kuin täällä pääkaupunkiseudulla. Myös uuden ja vanhan yhdistäminen tuntuu erilaiselta kuin täällä.)

Tein Tallinnassa jotain sellaista, mitä en ole siellä aikaisemmin tehnyt: kävin elokuvissa. Viru-keskuksen lähellä on kuvassa näkyvä Forum cinemasin Coca Cola Plaza -teatteri, joka on tosi saman oloinen kuin Finnkino Suomessa.

Valitsin osittain sattumalta katsottavakseni elokuvan Uus maailm, joka on virolainen dokumentti. Se kertoo Uus maailm -nimisessä kaupunginosassa asuvista nuorista, joilla on tavoitteena lähiympäristön viihtyistäminen. En kyllä tajunnut puheesta paljoakaan, kun viron taitoni on vielä aika heikohko. Kannattaisi siis mielummin valita katsottavaksi joku kansainvälisempi filmi, ymmärsin asian niin ettei ne olisi dubattuja (lastenleffat ainakin oli).

Viikonpäivästä ja kellonajasta riippuen liput maksaa noin viisi euroa ja 3D-elokuvat on vähän kalliimpia. Huvi on silti puoli-ilmaista verrattuna Suomen hintoihin (tai ainakin täällä pääkaupunkiseudulla liput on liian kalliita). Suosittelen siis tosiaankin käymään, jos valikoimasta löytyy sopivaa katsottavaa ja löytyy aikaa siihen.

2 kommenttia:

  1. No jopas tosiaan on edullisia lippuja siellä! Epäreilua :D

    Tosin menisin siellä katsomaan ehkä enkun kielistä leffaa koska en ymmärtäisi Viron kielestä kun sanan sieltä ja täältä.

    VastaaPoista
  2. Mä yllätyin siitä hinnasta itsekin. Ei tule siis jäämään vikaksi leffareissuksi siellä. Seuraavalla kerralla valitsen vähän paremmin mitä menen katsomaan, että ymmärtäisin vähän enempi. :D

    VastaaPoista