perjantai 21. lokakuuta 2011

Elokuva-arvio: Uuno Turhapuro armeijan leivissä

Uuno Turhapuro armeijan leivissä
Valmistumisvuosi: 1984
Pääosissa: Vesa-Matti Loiri, Marjatta Raita yms. perustyyppejä
Ohjaus: Ere Kokkonen
Tyylilaji: komedia

Tuli pitkästä aikaa katsottua yksi Uuno-leffa, kun sellainen sattui kirjaston dvd-hyllyssä vastaan tulemaan. Tämän olin nähnyt aikaisemminkin jo, pitäisi seuraavaksi metsästää niitä mitä en ole vielä nähnyt.

Usein Uuno-leffat pyörii eri tavalla yleisen sekoilun, syömisen ja nukkumisen ympärillä, mutta tämä poikkeaa hivenen siitä linjasta. Kun appiukosta tulee puolustusministeri, Uunon täytyy mennä suorittamaan rästiin jäänyt asepalvelus. Eihän se normaalilla tavalla olisi muutenkaan sujunut, mutta kun sukulaisuussuhde selviää, niin ylennyksiä alkaa tipahdella normaalia nopeammin.

Harkitsin joskus nuorempana vakavasti armeijaan menoa, mutta eihän mulla olis kunto sitä kestänyt. Meidän perheellä on myös kesämökki yhden varuskunnan lähellä, niin sitä menoa on tullut seurattua vuosien varrella aika paljon. Tämä siis on periaatteessa teemallisesti oikein sopiva katsottava itselleni. Olispa vaan oikeasti armeijassa sama meno kuin tässä....

Mä en tiedä mikä siinä on, että oliko oma mielentila huono vai leffassa vikaa, mutta naurunpyrskähdyksiä tämä ei aiheuttanut niin paljoa kuin Uunot parhaimmillaan. Pidin siitä huolimatta leffaa hyvänä ja nerokkaana. Se kestää kyllä ihan hyvin useamman katsomiskerran.

Nyt tekee mieli sotilaskodin hillomunkkeja. On myös pakko kuunnella Einiä, joka laulaa pienen pätkän leffassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti