torstai 27. lokakuuta 2011

Elokuva-arvio: Uuno Turhapuron poika

Uuno Turhapuron poika
Valmistumisvuosi: 1993
Pääosissa: Vesa-Matti Loiri + muut perus, Anu Hälvä, Jukka Puotila
Ohjaus: Spede Pasanen
Tyylilaji: Komedia

Tässä Uuno-elokuvassa valtiovalta yrittää havitella vuoristoneuvoksen rahoja amerikkalaisten gangsterien avulla. Uuno itse luulee olevansa presidentti. Yllätyksenä kaikille ilmenee, että hänellä on myös poika.

Tämän elokuvan näin ensimmäistä kertaa enkä taida ihan heti katsoa uudestaan. Nyt siis täytyy todeta, että vastaan osui vaihteeksi huono Uuno-leffa. Ilmeisesti tämä oli menestynyt heikosti jo uutena, että en taida olla yksin mielipiteeni kanssa. Juoni ei tuntunut kulkevan riittävän hyvin koko leffan ajan ja välillä oli vaan pelkkää sekoilua. Gangsterihomma ei myöskään tuntunut sopivan hyvin kuvioihin. Poika-jutusta taas olisi saanut enemmänkin irti.

Vaikka siis periaatteessa tykkään Uunoista ja myös siitä, että tarinat on vaihtelevia, niin en tykkää että niitten laatu vaihtelee. Sitä vois tosin tutkailla tarkemmin, että onko käsikirjoittajalla merkitystä siihen laatuun vai mistä se johtuu. Osa kuitenkin on ilmeisesti tehty nopeammalla aikataululla, vaikka on Spede saanut hyvää aikaan nopeastikin (mutta aina ei).

Wikipedian artikkeli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti