sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Riika-visiittiNyt on selvitty lyhyestä lomasta Riikassa! Vierailu kaupungissa oli ensimmäinen, muttei tosiaankaan viimeinen.

Jos olisi osannut venäjää, niin olisi pystynyt kommunikoimaan kaikissa paikoissa paremmin. Englannin osaaminen vaihteli ja eihän siitä latvian kielestä nyt ota mitään selvää. Suomalaisia turisteja oli kaupungissa (ja hotellissa) jostain syystä tosi paljon. Se oli muuten jännä huomata, että gamla stan oli tosi elävä. Ainakin Tallinnassa ja Tukholmassa ne alueet on paljon enempi sellasia turistimestoja, joissa paikalliset ei pahemmin liiku, mutta Riika poikkesi tästä. Siellä oli myös asuntoja, ministeriöitä ja kaikkia mitä nyt normaaliin pääkaupunkiin kuuluu eli kaikkea ei ollut dumpattu sinne normaalin keskustan puolelle. Ai niin ja sitä pitää kehua, että roskien suhteen kaupunki oli tosi siisti - ainakin verrattuna Helsinkiin. Tiet ja talot oli sitten selkeästi huonommassa kunnossa.Museoita on muutenkin kaupungissa paljon ja moniin on ilmainen sisäänpääsy. Valikoimasta löytyy varmasti kaikille jotakin. Itse kävin kahdessa: rautatiemuseossa ja gettomuseossa. Rautatiemuseo oli aika mielenkiintoinen, museon parasta antia oli oikeat junat siinä pihalla. Getto- ja holokaustimuseo ei ollut kovin ihmeellinen. Siellä oli vaan ulkona valokuvia, paikka oli vielä aika keskeneräisen oloinen. Varsinainen juutalaismuseo olisi ilmeisesti ollut parempi, mutta se oli kiinni.

Kannattaa tosiaan poistua myös gamla stanista. Käytiin haahuilemassa keskustorilla, missä vanhat zeppeliinihallit toimii kauppahalleina. Paikasta tuli mieleen Neuvostoliitto eikä kyseessä siis ollut mikään ihan perus-turistimesta. Hotellikin oli sellainen neuvostoaikaa henkivä, mutta kuitenkin tosi hyvä. Sijainti ainakin oli tosi optimaalinen ihan gamla stanin reunamilla eikä edes ollut mikään kallis mesta. Ruokapaikoista ainoa testattu paikallisen Rimi-marketin lisäksi oli Vilhelms pankukas (osoite muistaakseni Skunu iela gamla stanissa), josta sai erilaisia hyviä lättyjä ja pannukakkuja.

Arkkitehtuuri-jutuista on tulossa ihan oma postauksensa. Tuli nimittäin otettua aika monta valokuvaa.... Lisäksi mukaan tarttui muutama kilo kirjoja. Enää vaan pitäisi opetella latvian kieltä.

(eka kuva näkymä Pietarinkirkon tornista, toka sieltä junamuseosta - taustalla näkyy Latvian tuleva kansalliskirjasto)

Gamla stan = vanha kaupunki. Tulee jostain syystä käytettyä samaa termiä riippumatta kaupungista ja kielestä.

4 kommenttia:

 1. Minä kävin keväällä Riikassa sekä myöhemmin interrailin yhteydessä kesäkuussa ja tykkään kovasti tästä kaupungista! Ihania tunnelmakuvia sinulla, oikein tuli ikävä takaisin:)

  VastaaPoista
 2. Mä tykkäsin kanssa tosi paljon! Lisää kuvia on tulossa huomenna. :)

  VastaaPoista
 3. Kaveri kävi viime pääsiäisenä Riikassa ja kehui kivaksi kaupungiksi.. : )

  VastaaPoista
 4. Louise, minäkin suosittelen käyntiä siellä. :)

  VastaaPoista