torstai 31. maaliskuuta 2011

Heureka! (osa 2)

Olen kirjoittanut jo yhden Heureka-aiheisen postauksen, mutta ei se mitään. Paikka on sen verran kiva, että sitä voi ihan mielellään käsitellä useamminkin.

a) Heurekan suosikkikohteeni on Tiedettä pallolla. Science on Sphere on pallo, jonka pinnalle voidaan heijastaa erilaisia maapalloon tai muihin planeettoihin liittyviä animaatioita. Sen avulla voidaan esitellä esimerkiksi merivirtoja, ilmastonmuutosta, maanjäristyksiä, yöllisiä valoja ja muita ilmiöitä. Erilaisia vaihtoehtoja on noin 150 ja tiedot tulee pääosin satelliiteilta eli ne on suhteellisen tuoreita. Jos suunta vie Heurekaan, suosittelen pysähtymään pallon luokse ja seurailemaan hetken. Näitä on kyllä maailmalla enemmänkin, mutta koko Euroopassa ei ole kuin muutama.

Suomenkielisestä wikipediasta voi lukea lisää.

Niin ja tässä vielä videolla yksi esimerkki siitä, millaisista animaatioista voi olla kyse.b) Lisäksi haluan antaa pienen mainostilan kahdelle Heureka-porukoiden blogille.
* Timon poikkitiedepalsta - blogissa käsitellään erilaisia ilmiöitä välillä aika luovalla lähestymistavalla
* Heurekan koripallorotat - Heurekan rottien koripallovalmentajat esittelee rottalan elämää ja eläinten koulutusta

Tänään pääsen itsekin vaihteeksi Heurekaan ja saan tsekattua uudet näyttelyt. Siellä on kolmen pitkäaikaisen työntekijän läksiäiset ja tavallaan myös omani, kun tulin lopettaneeksi vapaaehtoistyön siellä joku aika sitten (pitäisköhän pyytää päästä takaisin?).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti