perjantai 4. maaliskuuta 2011

Kirja-arvio: Marian ilmestyskirja

Maija Haavisto: Marian ilmestyskirja. Muruja-kustannus 2011.

Sain pdf-versiona kirjoittajalta itseltään arvioitavaksi hänen uutuuskirjansa Marian ilmestyskirja. En oikein tykkää lukea tietokoneen ruudulta, mutta kun ei just nyt ole rahaa siihen e-kirjojen lukulaitteisiin.

Kirja kertoo pyörätuolissa istuvasta Mariasta, jonka sairaudelle ei ole osattu antaa nimeä. Hän yrittää joka tapauksessa elää mahdollisimman normaalia elämää, mutta yleensä se ei ole kovin helppoa. En halua tämän enempää spoilata, tämä kirja pitää saada lukea itse.

Kirja veti aika sanattomaksi, osittain tarinan sisällön ja osittain koko kirjan hyvyyden takia. Tarina piti alusta alkaen otteessaan eikä muuttunut välissäkään huonommaksi. Luin kirjan melkein kokonaan yhdellä istumalla, kun oli pakko saada tietää, että miten siinä käy. Sujuvaa tekstiä oli kiva lukea, vaikka joitakin painotuksia tai henkilöitä olisin ehkä halunnut muuttaa. Lisäksi vaikutti, että kirjailija tietää mistä kirjoittaa, kun erilaisista aihepiireistä (taide, vaimmaisuus jne.) huolimatta teksti tuntui asiantuntevalta.

Osuispa mulle useammin vastaan tällaisia kirjoja.... Lukisin mielelläni enemmän aikuisten kirjoja, muutakin kuin klassikoita ja aina niitä samojen kirjailijoiden uutuuksia, mutta kun sitä hyvää kamaa tulee kohdalle liian vähän. Kirjailijan blogiin ja kotisivuille pääsee tästä.

(Edit 5.3. Lisäsin kansikuvan tekstiin. Kuva on kyllä muuten hieno, mutta mä en osaa yhdistää sitä kirjan sisältöön oikein mitenkään.)

2 kommenttia:

  1. Mukava, että luit tämän kirjan. Minulla on suuria vaikeuksia lukea pitkiä tekstipätkiä koneen ruudulta, enkä siksi voinut ottaa tätä luentaan. Ehkä sitten kun on varaa ostaa lukulaite. :)

    VastaaPoista
  2. Hanna: Lukulaite olis tosiaan kiva, jos olis rahaa.... Kirja oli kyllä hyvä, että kannattaa lukea se jossain vaiheessa.

    VastaaPoista