perjantai 18. maaliskuuta 2011

Runoista

Mä en yleensä lue paljoa runoja. Mulle tuntuu osuvan kohdalle pelkästään liian korkeakulttuurisia, vanhan- tai uudenaikaisia runoja. Mua alkaa ahdistaa, jos runoja pitäisi alkaa tulkita tai muuten analysoida, kun mä en vaan osaa. Sellaiset selkeän helpot runot on siksi yleensä kivoimpia (siis ei kuitenkaan mitkään lastenlorut). Anna Ahmatovalla ja Aulikki Oksasella hyviä runoja (joku varmaan arvaa mitä musiikkia on tullut kuuneltua joskus, heh).

Yritän klassikkohaastetta varten käydä läpi pari runokirjaa, koska haluan kuitenkin lukea monipuolisemmin kaikenlaista kuin mitä olen aikaisemmin lukenut. Lainasin siis kirjastosta pari kappaletta runokirjoja äänikirjoina ja kokeilen, että jos runojen kuuntelu toimisi paremmin kuin niiden lukeminen.

Millaisia runoja te luette vai luetteko ollenkaan? Osaisko joku suositella mulle jotain?

4 kommenttia:

 1. Kurkkaapa Sonjan blogiin, jossa on meneillään runoihin tutustumisen teemaviikko!

  http://lukuhetket.blogspot.com/


  Harvoin luen itsekään runoja, mutta kannattaisi varmaan lukea useamminkin koska olen pitänyt hyvinkin paljon monista kohdalle osuneista. Analysointia en minäkään jaksa, vaan haluan vain nauttia ajatusten ja sanojen virrasta.

  Tyrkytän taas samaa ikuista vinkkiäni joka sopii oikein hyvin myös sellaiselle joka ei yleensä runoja lue, eli Arno Kotron kirjaa Sanovat sitä rakkaudeksi! Lue se! :)

  VastaaPoista
 2. Suosittelemasi blogi ei ollut ennestään tuttu enkä Arno Kotron runoihinkaan ole koskaan tullut tarttuneeksi. Kiitos vinkeistä! :)

  VastaaPoista
 3. Minä nautin sekä runojen analysoinnista että ihan vaan lukemisesta ilman sen kummempaa ajtustyötä. Usein vaan runit tuppaavat viemään syviin vesiin... Uuno Kailaksen runot on ollut mun mielestä ihania, samoin Katri Vala on huikea.

  VastaaPoista
 4. Silkkis, molempia voisinkin laittaa lukulistalle. :) Lisäksi pitäis varmaan yrittää oikein tosissaan sitä analysointia, jos se vaikka lähtis sujumaan sitten.

  VastaaPoista