tiistai 2. huhtikuuta 2013

Sarjakuva: Yotsuba&! 11


Kiyohiko Azuma: Yotsuba&! 11. Punainen jättiläinen 2012.

Laura joskus suositteli Yotsuba&!-mangaa ja siitä on tullut sen jälkeen yksi suosikkisarjoistani. Suomessa on saatu suunnilleen kiinni Japanin julkaisutahti, niin uusia osia tulee nykyään aika hitaasti. Tätä toistaiseksi uusinta on tullut säästeltyä lukupinossa hetkisen aikaa.

Yotsuba on viisivuotias tyttö, joka on aika välitön ja ihmettelee uusia asioita. Jokaisessa luvussa hän tutustuu johonkin uuteen asiaan, tässä osassa esimerkiksi nuudeleiden tekoon ja kastanjoiden keräämiseen. Tämä on pääosin aika iloinen ja hauska sarjakuva, joka kuvaa omasta mielestäni hyvin lapsen maailmaa.

Tämä on yksi niistä sarjoista, jota suosittelen mielelläni silloin, kun ihmiset haluavat kokeilla jotakin mangaa ensimmäisiä kertoja tai kaipaavat muuten uusia suosituksia. Mielestäni tämä on sellainen sarja, josta on helppo lähteä liikkeelle. Tämä ei myöskään ole piirrostyylinsä eikä tarinansa puolesta sitä kaikkein tyypillisintä mangaa, joten länsimaalaisten tai vähän sarjakuvia lukeneiden on molempien helppo aloitella tästä.

Sarjan tekijä Kiyohiko Azuma on tehnyt myös Azumanga Daioh -nimistä strippisarjakuvaa. Siinä ei kuitenkaan tunnu olevan samaa henkeä kuin Yotsubassa tai en ainakaan itse ole siitä innostunut yhtä paljon. Pitäisi kuitenkin varmaan testata sitä uudestaan sillä aikaa kun odottelen Yotsuban uutta jatko-osaa.

Lukuhaasteet:
Seitsemän sarja

2 kommenttia:

 1. Jeah, Yotsubaa. En ole tätä uusinta osaa vielä lukenut, sitä edelliset toki.

  Ja tämä on tosiaan hyvä manga tutustua lajityyppiin, piirrostyyli pysyy aika yksinkertaisena ja hallittuna verrattuna moniin muihin ja kulttuurisidonnaiset jutut ei niin haittaa kun Yotsuban näkökulmasta ne ovat myös uusia ja tuntemattomia juttuja :)

  Azumanga Daioh on hauska muttei tämän veroinen, ja siinä kulttuurisidonnaisuus on jo isommassa osassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä jaksoin lukea Azumanga Daiohia edellisellä yrityksellä ehkä puolet ekasta osasta, mutta nyt voisin yrittää uudestaan....

   Poista